Home , Dünya , Küba, Fidel`i son yolculuğuna uğurladı

Küba, Fidel`i son yolculuğuna uğurladı

Fidel Castro’nun külleri, devrim rotasını dolaştıktan sonra memleketi Santiago de Cuba’da Jose Marti gibi diğer ulusal kahramanların yanına defnedildi

fidel-castro-cenaze-4-kasim-2016-11

25 Kasım’da yaşamını yitiren Küba lideri Fidel Castro’nun (90) külleri, devrim rotası boyunca ülkeyi dolaştıktan sonra memleketi Santiago de Cuba’da son yolculuğuna uğurlandı.

Havana’dan başlayarak 4 gün süren yolculukta, Küba devriminin tarihsel adımlarının izinde taşınan Fidel’in külleri Cumartesi günü Santiago de Cuba’ya vardı. Burada binlerce kişi devrimin liderini son yolculuğuna uğurlamak için toplandı.

Başkan Raul Castro, Pazar günü Fidel’in cenazesinden önceki son konuşmasında, abisinin mirasını savunacağı ve Küba Devrimi’ni yaşatacağı üzerine ant içti.

Fidel’in pazar günü Santiago de Cuba’daki Santa Ifigenia mezarlığına ulaşan külleri, burada sade bir törenle Küba’nın ulusal bağımsızlık kahramanı Jose Marti’nin ve Küba tarihindeki diğer önemli figürlerin yanına defnedildi.

Raul Castro, Fidel’in vasiyetine uyularak kişi kültü yaratılmayacağını, bu doğrultuda Fidel’in heykelinin dikilmeyeceğini ya da kamusal alanlara isminin verilmeyeceğini açıkladı.