Home , Haberler , Kürt halkının direnişi Hopa’da selamlandı

Kürt halkının direnişi Hopa’da selamlandı

Hopa_Kürt_halkının_direnişini_selamladıArtvin:  Artvin’in Hopa ilçesinde Hopa Parkı’nda toplanan halk, Türkiye Kürdistanı’nda abluka altında katliamlara karşı direnen halkın sınırsız direnişini selamlamak için Özgürlük Meydanı’na yürüdü.

Özgür Gelecek gazetesi okurlarının da katılım sağladığı yürüyüşte sık sık, “Kürdistan da direnen halka bin selam”, “Katil IŞİD İşbirlikçi AKP” ve “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atıldı. Kitle Özgürlük Meydanı’na geldiğinde, burada yapılan konuşmalarda ise, Ankara, Amed ve Suruç katliamlarında olduğu gibi Sultanahmet katliamının arkasında da AKP iktidarının olduğu ve Miray bebeklerinin hesabının sorulacağı vurgulandı.  Devamında ise, “İktidar her gün yaşamlarımızdan birer parça alıyor. Üç aylık bebeği, yetmiş yaşında dedeyi aynı anda katleden, cenazeleri rehin alan zihniyet gençleri sokak ortasında infaz ediyor” denildi.

Konuşmada son olarak, “Bugün bu katliamlara sessiz kalmak katliamları onaylamaktır. Bizler bu savaşın tarafı olmayacağız barışın dili olmaya devam edeceğiz” denildi.

Eylem alkış ve sloganlar eşliğinde sonlandırıldı.