Home , Avrupa , Türkiye Kürdistan`ındaki devlet terörüne karşı Berlin`de eylemler devam ediyor

Türkiye Kürdistan`ındaki devlet terörüne karşı Berlin`de eylemler devam ediyor

20160102_150012Berlin|02-01-2016|Türkiye Kürdistan`ındaki, Cizre, Sur, Silopi, Nusaybin ve Kerboran başta olmak üzere, devam eden  sokağa çıkma yasakları ve  örgütlü devlet terörü Almanya`nın başkenti Berlin`de 02.01.2016`da yapılan bir yürüyüş ile bir kez daha lanetlendi.

NAV-DEM Berlin`in çağrısıyla saat 14:00 da Berlin Wittenberg Platz`da biraraya gelen kitle faşist Türk devletinin asker ve sivil en gerici güçlerinin  Türkiye Kürdistanı`nda gerçeklestirdikleri katliam ve ablukalara karşı yürüyüşe geçti. ATIF-Berlin`inde  örgütleyicisi olduğu eyleme ATIF bayrakları ve flamaları  katıldı. ATIF ve Kürt Özgürlük Mücadelesi Kurumları`nın yanı sıra yürüyüşe Türkiyeli örgütlerden  Partizan örgütü ve Almanya`dan MLPD ve Die Linke örgütleride katılarak dayanışmada bulundular. Eyleme katılan kurumlar adına söz alan konuşmacılar hep bir ağızdan Türk devletinin T. Kürdistan`ındaki terörünü ve buna sessiz kalan Avrupa ve Dünya devletlerinin tavrını hep bir ağızdan lanetlediler.

20160102_145941Partizan adına söz alan bir konuşmacı; „Faşist Türk devletinin derinlik ve genişlik kazanan devlet terörüne dikkati çekerek, herkesin Türkiye Kürdistan`ında yükselen özgürlük direnişi ile tam bir ittifak içinde kavgaya girmesinin tarihi bir sorumluluk olduğu vurgusunu yaptı. Ve devamla; Mücadelenin atardamarının bugün kusatılmış Türkiye Kürdistan`ında attığını, bu yüzden önümüzde duran tarihi görevin bu atardamara kan taşımak ve onu daha ileriye taşımak olduğunu „ dile getirdi.

Yürüyüș boyunca  kitle tarafından  hep bir aǧızdan almanca, kürtçe ve türkçe çoşkulu bir şekilde  sloganlar atıldı. Yürüyüș bitiş noktası olan  Adenauerplatz`a  geldikten sonra yapılan basın açıklamalarından sonra son buldu.

20160102_145953