Anasayfa , Avrupa , Zürih’te Mültecilere yapılan saldırılar protesto edildi

Zürih’te Mültecilere yapılan saldırılar protesto edildi

İSVİÇRE|04.03.2020| Türkiye’nin sinir kapılarını açması ve böylece mültecilerin Avrupa’ya geçiş sırasında Yunanistan devleti sınırda insanlık dışı, ırkçı, faşist saldırı uyguluyor. Saldırılar sonucu, bir teknenin alabora olması ve bir çocuğun ölmesini protesto etmek için 3 Mart tarihinde İsviçre’nin Zürih kentinde, İsviçre’deki göçmen ve sivil toplum örgütlerinin çağrısıyla Zürih merkez tren istasyonunda bini aşkın kişi toplandı.

Eylemciler, “Mültecilerle şimdi dayanışma zamanı”, “Mültecilerin ölümlerini durdurun, sınırları kaldırın” yazılı pankart ve dövizler taşıdı. Sık sık başta Türkiye ve Yunanistan olmak üzere Avrupa devletlerinin mültecileri kendi çıkarları uğruna ölüme gönderen politikalarına karşı sloganlar atıldı, mültecilerle dayanışma çağrıları yapıldı.

Burada eylem komitesi adına yapılan konuşmalarda, “Türk devleti çeşitli bahanelerle Suriye topraklarını işgal etmiş ve burada yaşayan insanları yurtlarından ederek mülteciliğe zorlamıştır. Bugün bu yaşananların asıl sorumluları Erdoğan diktatörlüğü ile göçmen pazarlıkları üzerinden yapmış oldukları kirli politikalarla Avrupa devletleridir” denildi.

Konuşmaların ardından yürüyüşe geçen eylemciler, kent merkezinde yaklaşık 2 buçuk saat boyunca sloganlar atarak yürüyüş yaptı. Eylem Helvetiaplatz alanında sonlandırdı.