Home , Avrupa , Zürih’te Hasan Sağlam İle Söyleşi Gerçekleştirildi

Zürih’te Hasan Sağlam İle Söyleşi Gerçekleştirildi

IMG_1177Zürih Gençlik ve Kültür Evi – Kültür Sanat Komisyonu tarafından örgütlenen söyleşilerin ikincisi olan Hasan Sağlam ile söyleşi ve kitap tanıtımı etkinliği  13 Aralık günü gerçekleştirildi.

Saat 13’te başlayan etkinliğin açılış konuşmasında, kültür-sanat çalışmalarının hangi ihtiyaç doğrultusunda gerçekleştirildiği ve kültür-sanat anlayışımızın kitlelerle buluşmasının önemine vurgu yapıldı.

Açılış konuşmasının ardından söz alan Hasan Sağlam, yazdığı kitabın da konusu olan ’38 Dersim isyanının tarihsel sürecine değindi. Katliam öncesi sürece özellikle vurgu yapan Sağlam, katliam sonrasında acılarla birlikte, insansızlaştırılmaya çalışılan bir bölge kaldığını belirtti.IMG_1186

Söyleşinin ikinci bölümünde kültür-sanat anlayışıyla ilgili tartışmalar yürütüldü. Sağlam, konuşmasında kültürlerin korunması ya da ileri anlamda gelişmesinde sanatın çok ciddi öneme sahip olduğunu belirtti. Bu bağlamda müzik gibi sanat dallarının halk kültürlerini korumada, geliştirmede önemli bir araç olduğunu vurguladı. Genel anlamıyla sanatsal çalışmaların önemli bir güç olduğu belirtilen bölümde, egemenlerin de kendi çıkarları doğrultusunda, geniş halk yığınları üzerindeki kültür-sanat dejenerasyonuna vurgu yapılarak, buna karşı alternatif bir kültür-sanat çalışmasının kitleler içinde güçlenmesi gerektiği belirtildi.

IMG_1187İki bölüm halinde gerçekleştirilen söyleşide Hasan Sağlam kitaplarını da imzalarken, kısa bir dinletiyle etkinlik sonlandırıldı.