Anasayfa , Avrupa , Zürih’de Binler Kobane’ye Sahip Çıktı!

Zürih’de Binler Kobane’ye Sahip Çıktı!

Resim 1 İSVİÇRE |19-10-2014|İŞID terör örgütünün Kobane halkına yönelik sürdürdüğü katliama karşı, İsviçre’de yapılan protesto eylemleri kitlesel gecmeye devam ediyor.

18 Ekim 2014 tarihinde İsviçre’nin Zürih şehrinde Kürt Özgürlük Hareketi, İsviçre Demokratik Güç Birliği (İTİF-İDHF-İGİF-İABF-İKTM), İnsan Hakları Dayanışma Derneği, İsviçre Yeniden İnşa Örgütü-AUFBAU, Otonom Karakök’ün yanısra bir çok anti-faşist yerli ve demokratik göçmen kurumların yanısıra PARTİZAN, SYKP, TKİB de destek veren kurumlardı.

“Kobane Direnişini Sahipleniyoruz!” sloganlı Güç Birliği pankartı arkasına toplanan Üç binin üzerinde kitle “Biji Bexwadana Kobane” sloganıyla Helvetiaplatz’da toplanılarak yürüyüşe geçildi. “Her yer direniş her yer Kobane!” pankartıyla (YDG) Yeni Demokratik Gençlerde kortej oluşturarak yer aldılar. İsviçre basının sürekli çekim yaptığı yürüyüşte, polisin yoğun güvenlik önlemi alması dikkat cekiyordu.

Yürüyüş ve miting alanında Güç Birliğinin Almanca bildirisi, Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu – ATİK’in çıkarmış olduğu, Rojova’dan Şengal’e Filistin’den Ukranya’ya; İşgal, Katliam ve Direniş başlıklı broşürü ve Her yer Kobane her yer Direniş sloganlı ATİK bildirisinin yanısıra TKP/ML Ortadoğu Bölge Komitesi’nin bildirisi yogun olarak dağıtıldı.

Yürüyüş Zürih’in en işlek caddelerinden geçilerek miting alanına gelindi. Miting alanında yapılan saygı duruşundan sonra,

Kobane Kanton Adalet Bakanı Mahmud Beser telefon bağlantısı ile kitleye seslendi.

Beser konuşmasında Kobanê’de direnenler adına selamlayarak başladı. “Kobanê’de verilen direnisin enternasyonal bir direniş olduğunu vurguladı ve Avrupa’da yapılan destek eylemlerinin kendileri açısından çok değerli ve anlamlı olduğunu” ifade etti.

“Kobanê düştü diyenlere ve Kobanê’de sivil halk kalmadı diyenlere diyoruz ki hiç kimse Kobanê düşecek diye hayal kurmasın ve Kobanê’de zaferin yakın olduğunu vurguladı ve Halklara zaferi armağan edeceğiz” sözüyle bitirdi konuşmasını

İsviçre Demokratik Güç Birliği konuşmasında

“Tüm kuşatılmışlığına ve olanaksızlığına rağmen Kobani halkı ve savaşçıları, IŞID çetelerine karşı kahramanca direniyor. Kobani direnişi, güç dengesizliği, teknik üstünlük ve Türk devletinin açık desteğine rağmen direnmeye devam ediyor. İDGB olarak tüm halkların, inançların, kimliklerin eşit ve özgür yaşamından yana olanlar, Kobani halkıyla dayanışmamızı sonuna kadar sürdürme kararlılığındayız. Ve herkesi de bu dayanışmaya katkı sunmaya, büyütmeye çağırıyoruz.”

Yerli ve göçmen kurumların yaptığı konuşmalar sonrası eylem bitirildi.

Resim 2Resim 4Resim 1Resim 5Resim 3Resim 6