Anasayfa , Avrupa , Zürih Yunanistan Konsolosluğu önünde, Deniz Pektaş’a Özgürlük Eylemi gercekleştirildi!

Zürih Yunanistan Konsolosluğu önünde, Deniz Pektaş’a Özgürlük Eylemi gercekleştirildi!

YIMG_4926unanistan’da tutuklu bulunan, ATİK aktivisti Deniz Pektaş’ın 01 Temmuz da görülecek mahkeme öncesinde, İsviçre – Zürih Yunanistan Konsolosluk önünde Pektaş’a özgürlük eylemi gerçekleştirildi.

29.06.2015 bugün yapılan Konsolosluk önündeki eylemde, Pektaş ve tüm ATİK tutsaklarına ilişkin hazırlanan dosya konsolosluk yetkililerine verilmek istendi. Konsolosluk kapıyı acmaması üzerine dayanışma komite üyeleri hazırlanan dosya ve Pektaş’a özgürlük sloganlı Yunanca döviz iç kapının üzerine bırakıldı.

“Tüm politik tutsaklara özgürlük”,”Deniz Pektaş’a özgürlük” sloganları atıldı. Dayanışma eylemine, İTİF – İGİF ve PARTİZAN katılarak tutsaklara özgürlük talep edildi.

İsviçre ATİK’le Dayanışma Komitesi, “Tutsaklarla dayanışmayı devam ettireceklerini, devrimci mücadelenin her yerde meşru olduğu, bu haklı ve meşru davada bizleri ve yoldaşlarımızı alı koyamazlar.” Denilerek eylem bitirildi.

Konsolosluğun ana yol üzeri olmasından dolayı, eylem sonunda hazırlanan pankart Konsolosluk ön duvarına bağlanılarak yoldan gecenlerin dikkatini çekmesi sağlanıldı.