Home , Avrupa , Zürih Gençlik ve Kültür Evi, 14. Kongresini Başarıyla Gerçekleştirdi!

Zürih Gençlik ve Kültür Evi, 14. Kongresini Başarıyla Gerçekleştirdi!

IMG_0783

Zürih Gençlik ve Kültür Evi, 14. Kongresini Başarıyla Gerçekleştirdi!
İTİF` e bağlı olarak, Zürih`te faaliyet sürdüren Gençlik ve Kültür Evi, 14. Kongresi`ni büyük bir coşku ve başarıyla gerçekleştirdi.
Öncesinden gerçekleştirdiği hazırlıklarıyla, sağlanan katılımla, sunumu yapılan dönemsel persperktıf ve faaliyet raporlarıyla; yürütülen canlı tartışmalar ve önerilerle, görsel nitelikli sunumlarıyla, yönetim kademeleri ve basın-yayın konferansına seçilen delegelerin gönüllü katılımı ve kurumu sahiplenme bilincindeki dirilikle, organize, teknik sunum ve katılımcılıktaki nitelikle…. kısacası her yönüyle özlemini duyduğumuz bir olumlulukla gerçekleştirildi.

IMG_0781
Kongrenin başlangıcı ile bitimi arasındaki sürede, en ufak bir aksaklık ve sorun yaşanmaması, adeta kurgulanmış bir düzenek misali, güzel bir akıcılıkta gerçekleşen kongrede, kararların, yaşanan canlı tartışmalar sonrası, oybirliğiyle alınması, oldukça ilgi çekiciydi.
Kongrede, kongre iradesi olarak oybirliği ile kabul edilen deklerasyon, büyük bir coşku ile karşılandı. Oybirliği ile kabul edilen ve kamuoyu ile paylaşılacak olan deklerasyonla, ATIK`e yönelik gerçekleşen gayri-meşru, hukuksuz siyasal saldırılara karşı, asla geri adım atmadan kurumlarımıza, tutuklanan yoldaşlarımıza dünden daha büyük bir kararlılıkla sahip çıkılacağı ve mücadeleden asla taviz verilmeyeceği vurguları, coşkuyla karşılanmıştır.
İTİF, Dernek, YDG, Yeni Kadın çalışmalarının eşgüdümlü, kollektif bir sahipleniş ile yürütülmesi mesajları, kurumsal çalışmaların derinleştirileceği umudunu büyütürken, önümüzdeki sürecin daha da güçlü bir duruşla karşılanacağı ifadeleri, oldukça önemli bir yerde durmaktadır.

IMG_0782

 

 

 

 

Kongre`nin bitiminde, hep birlikte, büyük bir coşku ve birlik ruhu ile atılan „Birlik-Mücadele-Zafer; Yaşasın ATIK, YDG, Yeni KADIN“ sloganları, kongrenin niteliğini anlatıyordu adeta.

 

IMG_0777 Kopie

 

 

 

 

 

AHM-İsviçre