Home , Avrupa , Zürich Şöleninde Coşku Doruktaydı

Zürich Şöleninde Coşku Doruktaydı

ZÜRİCH | 04 – 03 – 2011 | Zürich Gençlik Kültür Evi tarafından 27 Şubat günü düzenlenen şölen 500 kişinin katılımıyla coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi. Uzun süreli çalışmaların sonrasında Salmen Düğün salonunda yapılan şölende Grup Şiar ve Pınar Sağ sahne aldılar.

Sanatı halka adayan tüm sanat savaşçıları ve demokrasi mücadelesinde şehit düşenler için yapılan saygı duruşuyla başlayan şölenin ilk bölümünde dernek bünyesinde yürütülen çalışmalar gösterildi. Dernekte çalışmalar yapan Halk Oyunları Ekibi, Çocuk Halk Oyunları ve Çocuk Koroso sahne aldı. Yine dernek bünyesinde oluşturulan ve çalışmalarını geliştiren Mavi Yol Şiir Grubu katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.

Şölenin ikinci bölümü Grup Şiar’ın sahne almasıyla başladı. Şölene katılanlardan büyük bir ilgi gören Şiar, söylediği türküler ve marşlarla katılımcıların coşkusunu arttırdı.

Sonrasında ATİK Konseyinden bir temsilcinin bir konuşma yaptı. Temsilci konuşmasında dünyanın içinde bulunduğu duruma değinerek, örgütlü mücadelenin önemine vurgu yaptı. Şölende ayrıca İsviçre Demokratik Halklar Federasyonu temsilcisi de bi konuşma yaptı.

Son olarak sahneye çıkan Pınar Sağ, söylediği türkülerin yanısıra yaptığı konuşmalar ile kitlenin büyük ilgisini topladı. Pınar Sağ, İbrahim Kaypakkaya’yı övdüğü gerekçesiyle aldığı mahkumiyet kararına değinerek asla geri adım atmayacağını söyledi.

Sölen çekilen halaylarla ve atılan sloganlar son buldu.