Home , Haberler , Zürih`den bir ses Her yer Efrin Her yer Direniş

Zürih`den bir ses Her yer Efrin Her yer Direniş

İSVİÇRE|29.01.2018|Avrupa`nın bir çok şehrinde olduğu gibi İsviçre`de de 27 Ocak 2018 tarihinde Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal saldırıları protesto edildi.

Efrin işgalini protesto eden kitle aynı zamanda Efrin`de can bedeli direnenleri de sahiplenen binlerce kişi “Bijî berxwedana Efrîne” sloganını haykırdı. 

Efrin Rojava Direniş Komitesinin örgütlediği eylem Zürih Helvetiaplatz’dan Bürkliplatz’a kadar Almanca, Türkçe ve Kürtçe sloganlarla ve konuşmalarla devam etti. Yol boyunca coşkulu türkü ve marşlarında söylenildiği yürüyüş Türkiye`li ve Kürdistan`lıların yanı sıra İsviçre`lilerinde yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Yürüyüş ve miting programı akışı içerisinde İsviçre Sosyalist Parti, Federal Milletvekili Beat Jans, HDK/İ, Yeşiller Partisi Basel Milletvekili Sibel Arslan, İsviçre Alevi Birlikleri Federasyonu, İsviçre`li kadın ve gençlik örgütleri de konuşmalar yaptı.

Tıpkı Kobane de olduğu gibi Efrin`de de Enternasyonal dayanışma vurgusu ile zaferin kaçınılmaz olduğu vurgusunun yapıldığı konuşmalarda, Türkiyeli Devrimci örgütlerin de mesajları okundu. Özellikle Efrin direnişlerine ve savaşa çağrı yapan açıklamaların okunması kitle tarafından coşku ile selamlandı. Miting konuşmaların ardından yine platform içindeki kurumların ortak oluşturduğu müzik grubunun direniş türkü ve marşları ile sonlandırıldı.