Home , Avrupa , „Tutsakların Direnişi Direnişimizdir!“

„Tutsakların Direnişi Direnişimizdir!“

İSVİÇRE |13.04.2017|  İnsanlık tarihi mücadelesinde defalarca tanık olunan hapishaneler direnişi, 15 Şubat’tan bu yana bir kez daha yaşanıyor. Türkiye ve T. Kürdistanı’ndaki katliamlara, baskı ve zulme, hapishanelerdeki insanlık dışı yaptırımlara, hak gasplarına son verilmesi ve üç yıldır süren İmralı tecritinin kaldırılması talepleriyle yurtsever tutsaklar bir kez daha bedenlerini açlığa yatırdılar.

İmha ve inkârin, baskının ve zulmün kol gezdiği Türkiye ve T. Kürdistanı coğrafyasında, “hayata dönüş” adı altında önce ölümün yaşatıldığı hapishane koşullarında, tutsakların yaşattığı hak arama mücadelelerin en sonuncusu bedenini siper etmektir.

Hapishanelerde 57’nci gününe giren süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemleri ile dayanışmak amacıyla İsviçrenin Zürih kentinde 10 Nisan Pazartesi günü Dem-Kurd tarafından Açlık Grevi ve Çadır Eylemi başlatıldı.

Zürih`deki Türkiye ve Türkiye Kürdistanlı devrimci demokrat ve yurtseverlerin yoğun ilgisi ile 3. Gününü geride bırakan eylem saat 19.00 da ertesi gün buluşma çağrısı ile sonlandırıldı.

Zürih Stauffacher daki Çadır ve açlık grevinde gün boyu almanca hazırlanan basın metninin okunmasının yanı sıra direniş müzikleri ile canlılık sağlandı. ATiK bileşeni İTİF ve Yeni Kadın gibi kurumlarında katıldığı çadır ve açlık grevi etkinliği 13 Nisan akşamına kadar devam edecek.

Yine Basel kentinde de 12 Nisan Çarşamba günü Claraplatz da 3 günlük açlık grevleri ile dayanışma eylemi başlatıldı.