Anasayfa , Haberler , Zindanlara Ses Ver!

Zindanlara Ses Ver!

Türkiye|23.05.2017|Gazeteci Fatma Ölmez, 6 ay tutuklu kaldığı cezaevinde yaşadıklarını ve tanıklıklarını anlattı: ““Siz daha taciz görmediniz.”

Mersin’de 12 Aralık 2016’da Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) yönelik yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınıp, 6 ay Tarsus C Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu kalan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Radyo Ses çalışanı Fatma Ölmez, cezaevinde yaşadıklarını ve tanıklıklarını anlattı. Tutuklanmasını trajikomik olarak değerlendiren Ölmez, cezaevinde yaşadıklarını ise “İnsanlık dışı” olarak ifade etti.

Yayın için kullandığı kulaklık ve elimdeki mikrofonun “yürüyüşü ve eylemi organize eden” olarak gösterildiğini belirten Ölmez, bunun siyasi bir karar olduğunu ve muhalif olan herkesin nasibini aldığını ifade etti. Ölmez, tutuklamalara ilişkin “İktidar korkuyor” yorumunu yaptı.

‘SİZE TACİZ NEDİR GÖSTERECEĞİZ’

Cezaevi uygulamalara dikkat çeken Ölmez, “Görüşe, revire ya da telefon görüşmesi için götürüldüğümüzde gardiyanlar üstümüzü aramak istiyordu. Arama adı altında ise taciz girişiminde bulunuyorlardı. Biz taciz girişimine karşı çıktığımızda da gardiyanlar tarafından tehdit ediyorduk” dedi. Ölmez, gardiyanlar tarafından “Siz daha taciz görmediniz. Sizi kampüse götürdüğümüzde siz taciz nedir göreceksiniz. Size kampüste her istediğimizi yapacağız” dediklerini belirtti.

‘BİR SELAMA BİR AY HÜCRE CEZASI’

32 kişilik koğuşta 55 kişinin kaldığını sözlerine ekleyen Ölmez, şöyle devam etti: “Mektuplarımız gözümüzün önünde yırtılıyordu. Yine görüş esnasında ailen dışında başkalarına selam vermememizi istiyorlar. Başkalarına selam verdiğimizde ya hakkımızda tutanak tutulur ya da bir ay hücre cezası verilir.”

Görüş, havalandırma veya revire götürülme sırasında gardiyanların kendilerine, “Biz kampüste dövüş teknikleri öğreniyoruz. Sizi kampüse götürdüğümüzde siz bize lazım olacaksınız” dendiğini aktaran Ölmez, kaldığı yerden mücadelesine devam edeceğini belirtti. (DiHaber)