Anasayfa , Haberler , 17 Haziran davasına uluslararası dayanışma çağrısı

17 Haziran davasına uluslararası dayanışma çağrısı

atik davasina uluslarasi cagri Almanya-TC devleti işbirliğinde ve kimi Avrupa ülkelerininde işbirliği yaptığı, Avrupa devletleri açısından son yılların en kapsamlı operasyonu olarak bilinen Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu ve Yeni Kadın üyelerine dönük bu operasyonun bir yılı aşkın bir zaman sonra yapılacak ilk duruşması defalarca ertelemenin ardından 17 Haziran günü Münih’te görülecek.

Aralarında HDP Eşgenel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP milletvekili Feleknas Uca, CHP milletvekili Hilmi Yarayıcı, Sol Parti milletvekili Nocole Gohlke, Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve sanatçı Pınar Aydınlar’ın da bulunduğu temsilciler, avukatlar grubu ve devrimci, demokratik örgütler bir açıklama yayınlayarak uluslararası dayanışma çağrısı yaptı.

ATİK üyelerine dönük 15 Nisan 2015’te gerçekleştirilen operasyonun üzerinden bir yılın üzerinde zaman geçti. 17 Haziran’da Münih’te gerçekleşecek olan duruşma için devrimci, demokratik, yurtsever kurum ve partiler, parti temsilcileri, Türkiyeli avukat grupları, sanatçılar ortak bir açıklama yayımladı.

Almanya hapishanelerinde Türkiyeli 20 devrimci politik tutsak bulunduğu ve bu tutsakların Alman Ceza Hukuku’nun 129 a/b maddeleri uyarınca, yani “terör” suçlamasıyla yargılandığı, hatta tutsaklardan bazılarının haksız gerekçelere dayandırılarak ceza aldıkları belirtilen açıklamada ATİK davasına vurgu yapılarak “Türkiyeli ve T. Kürdistanlı 10 devrimciye yönelik Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde başlatılacak olan bu haksız yargılamanın ilk duruşması 17 Haziran 2016 tarihinde  resmen başlayacak. Bu yargılama, Almanya tarihinde son yıllarda görülen en büyük politik yargılama davası olarak şimdiden bütün dikkatleri üzerine çekiyor” denildi.

 

“Alman hükümeti TC ile gizli kirli ilişki içinde”

Bu insanlar politik kimliklerini ve çalışmalarını asla gizlemediler” denilen açıklamada TC ile Almanya arasındaki kirli ilişkilere dikkat çekildi: “Türk Devleti ve onun yeni faşist diktatörü Erdoğan’a yalakalık olsun diye,  bu devrimci insanlar, Alman devletinin politik yargı hukukuna maruz bırakılarak siyasal itibarları sarsılmak ve yükselen devrimci mücadele bastırılmak istenmektedir. Bugünkü Alman hükümeti -Alman  toplumunun isteğinin ve kamuoyunun eleştirisinin tam tersine- devlet terörizmini doruğa tırmandıran Türk güvenlik güçleri ve yolsuzluğa batmış adalet sistemiyle gizli kirli ilişkiler içindedir.

Bizler bu nedenle, bütün uluslararası ilerici ve devrimci örgütleri ve şahısları, Alman hükümetinin yayılmacı dış politikasına ve gericiliği destekleyen egemenlik siyasetine karşı aktif tavır almaya ve bu haksız yargılamanın hep birilikte düşürülmesi için devrimci politik tutsaklarla uluslararası dayanışmayı yükseltmeye çağırıyoruz” denilen açıklama 17 Haziran günü gerçekleşecek duruşma için Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi önünde saat 09.00 da uluslararası katılımlı protesto ve dayanışma mitingine çağrıyla sonlandırıldı.

 

Katılımcılar

Figen Yüksekdağ (HDP Eşgenel Başkanı)

Feleknas Uca (HDP Milletvekili)

Hilmi Yarayıcı (CHP Milletvekili)

Nocole Gohlke (Sol Parti Milletvekili)

Şebnem Korur Fincancı (İnsan Hakları Vakfı Başkanı)

Pınar Aydınlar (Sanatçı)

 

Türkiye’den Avukatlar Heyeti

Avukat Ercan Kanar

Avukat Kazım Bayraktar

Avukat Özlem Gümüştaş

Avukat Kemal Toraman

Avukat Şule Recepoğlu

 

Çağrıcı kurumlar

ATİK (Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu)

UPOTUDAK (Uluslararası Politik Tutsaklarla Dayanışma Komitesi)

YDG (Yeni Demokratik Gençlik)

Yeni Kadın

ATİF (Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu)

Rote Hilfe e.V.

AvEG-Kon (Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu )

AGİF (Almanya Göçmen Emekçiler Federasyonu)

Young Struggle

NAV-DEM (Navenda Civaka Demokratîk ya Kurdên Almanyayê)

SYKP (Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi Avrupa)

ADHK (Avrupa Demokratik Haklar Konfederasyonu)

Yaşanacak Dünya

EÖC (Emek ve Özgürlük Cephesi Avrupa İnisiyatifi)

GC (Gençlik Cephesi Avrupa)

FİDEF (Federal Almanya İşçi Dernekleri Federasyonu)

Birleşik Haziran Hareketi

DKP (Almanya Komünist Partisi-Münih)

Kollektiv Rotes Hamburg

Internationalistisches Kollektiv Berlin

LINKE LISTE Nürnberg

MLPD (Almanya Marksist-Leninist Partisi)

Frauenverband Courage Nürnberg

SKB (Sosyalist Kadın Hareketi)

Organisierte Autonomie (OA) – Interventionistische Linke Nürnberg

Solidarität International e.V. Duisburg Grubu

KOMintern (Uluslararası Komünist Sendikal İnisiyatif/Avusturya)

PdA (Partei der Arbeit /Österreich)