Anasayfa , Avrupa , Sen ölmedin yiğidim, türkülerde adın var!
Strazburg

Sen ölmedin yiğidim, türkülerde adın var!

Strazburg|14.05.2017| Zafer sloganları ile Aliboğazında Partizanca çarpışarak Ölümsüzleşen 12 TiKKO gerillası, 12 Halk Savaşçısı, 14 Mayıs tarihinde yoldaşları tarafından yapılan bir anma etkinliği ile anıldı.

Kimyasal silahlarla, havadan, karadan sürdürülen operasyonlarla Faşizme karşı mücadelede kahramanca bir direniş sergileyen 12’ler şahsında, Yetiş`in dostları ve yoldaşlarının katıldığı, onun doğup büyüdüğü topraklar olan Strazburg da hazırlanan anma programı selamlama ile saat 14.00 de başladı.

12 TiKKO gerillası ve tüm Devrim, Komünizm şehitleri şahsında Vartinik şiiri eşliğinde yapılan saygı duruşu ve hazırlanan sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Ölümsüzlüğe uğurlanan 12 Halk Savaşçısının görüntülerinin de olduğu sinevizyonun izlendiği esnada hem duygulu hem de öfke dolu anlar yaşandı.

Anma Komitesi adına hazırlanan açıklamanın okunması ile devam eden anma etkinliğinde Alevi Kültür Merkezi temsilciside kısa bir konuşma yaparak duygularını ifade etti. Ardından ATiK , YDG  ve Yeni Kadın`ın hazırladığı açıklamaların okunmasının ardından, anma ADHK, DiDiF ve Kürt Toplum Merkezleri adına yapılan açıklamalarla devam etti.

Son olarak Yetiş ile birlikte bir dönem sanatsal faaliyetler yürüten Umuda Haykırış sahne aldı. Yetiş`in babasının duygularını kağıda döktüğü dizeleri, Umuda Haykırışın okunması Partizanlar ve dostlarının duygusal anlar yaşamasına sahne oldu.

Partizanların Yetiş`in sesinden duymaya alışık oldukları „Tore vano“ eserininde seslendirildiği anma etkinliği „Yoldaş seni anacağız“ marşı ile sonlandırıldı.