Home , Avrupa , Yüreği Partizan’ca Atan Bir Yoldaşımızı, Gülender Ablamızı Yitirdik!

Yüreği Partizan’ca Atan Bir Yoldaşımızı, Gülender Ablamızı Yitirdik!

IMG_0682KÖLN | 18 – 05 – 2015 | Bundan  yaklaşık 25 yıl önce, Dersim topraklarında yaşanan baskı, zulüm ve sürgün saldırılarının bir sonucu olarak Almanya’ya göç etmek zorunda kalan Gülender Özkan yoldaşımızı yakalandığı elim bir hastalık sonucu 16 Mayıs günü  kaybettik.

Dersim-Pülümür ilçesinin yoksul bir köyünde dünyaya gelen Gülender yoldaş, gençlik yıllarından itibaren köylerine gelen TKP/ML TİKKO gerillalarıyla içiçe olmuş ve İbrahim Kaypakkaya’nın düşünceleriyle tanışmıştı. Baskı ve zulmün arttığı en zor dönemlerde dahi devrimcilere kapısını açan Gülender yoldaş, kısacık ömrüne fedekarlık ve onur dolu bir yaşamı sığdırmayı başarmıştır.

Avrupa’ya göç ettiği ilk günlerden itibaren, Almanya’nın Köln şehrinde ATİK ve Yeni Kadın çalışmalarına katılan Gülender yoldaş, çalışkanlığı ve özverili duruşuyla çevresine örnek bir yoldaştı.IMG_0679

2 Şubat 2011’de Dersim’de gerillarının kaldığı barınakta yaşanan göçük sonucu kaybettiğimiz TİKKO komutanı Gülizar Özkan yoldaşımızın akrabası da olan Gülender ablamız, göç ettiği Dersim topraklarına duyduğu özlemi her daim dile getirmiş, göçmen olarak yaşamanın verdiği zorluklara karşı örgütlenmekten geri durmamıştı.

IMG_0683Her zaman gülen yüzü ve sıcaklığıyla tanıdığımız Gülender ablamız bir devrim emektarı olarak kalbimizde yaşamaya devam edecektir.

Tüm duyarlı halkımızı 20 Mayıs 2015 günü Dersim-Pülümür’e bağlı Pancıras Köyünde toprağa verilecek olan Gülender Özkan yoldaşımızı sahiplenmeye davet ediyoruz.

 Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu (ATİF) – Köln