Anasayfa , Manset , Yunanistan’da ATİK için bir bildirge yayınladı!
Yunanistan’da ATİK için bir bildirge yayınladı!
Yunanistan’da ATİK için bir bildirge yayınladı!

Yunanistan’da ATİK için bir bildirge yayınladı!

ATİK’e yönelik yapılan operasyon ve tutuklamalara karşı destek eylemleri ve açıklamalar devam etmektedir. Konuya ilişkin Yunanistan’da ATİK Destek Komitesi oluşturularak bir bildiri yayınlandı.

Bildiriyi haber değeri taşıdığı için olduğu gibi yayınlıyoruz:

Yunanistan’da ATİK için bir bildirge yayınladı!

Yunanistan’da ATİK için bir bildirge yayınladı!

Avrupa çapında 15–18 Nisan 2015 tarihleri arasında güvenlik güçleri tarafından zorla ve terör estirircesine evlere baskınlar yapılarak 13 Türkiyeli devrimci (7 kişi Almanya, 4 kişi Yunanistan, 1 kişi Fransa ve 1 kişi de İsviçre’de) gözaltına alarak tutuklandı. ATİK (Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu) kapsamında faaliyetlerini sürdüren bu devrimciler, daha önceki yıllarda mücadelelerinden dolayı tutuklanarak Diyarbakır gibi hapishanelerde uzun yıllar tutsak edilmiş, işkencelere maruz kalmış, katıldıkları açlık grevleri nedeni ile ciddi sağlık problemleri yaşayan insanlardır. Gerek Avrupa’dakiler gerekse de ülkemizde tutuklanan 4 devrimci somut “suçlardan” dolayı değil, verdikleri devrimci mücadele ve inançlarından dolayı yargılanmaktadırlar. Devrimciler, TKP/ML üyesi oldukları iddiası ile yargılanmaktadırlar. Ancak Türkiye zaten bütün devrimci örgütleri yasadışı ilan etmekte ve ardından da devrimcileri yasadışı örgüt üyesi olmakla suçlamaktadır.

Yunanistan’da tutuklanan dört devrimciden üçü hala tutuklu iken, “ülkeye yasadışı girişten” yargılanan birisi, iltica başvurusunda bulunmasına rağmen Türkiye’ye iade edilmek istenmiş, bu yönlü girişiminde bulunulmuş, ancak devrimci-ilerici kurum ve kişilerin devreye girmesi sonucu bu girişim engellenmiş ve de 30 Nisan günü yapılan mahkemeden beraat etmiştir. Hala tutuklu bulunan üç kişi (ikisi daha önce Yunanistan’da iltica talebinde bulunmuştur) Almanya veya Türkiye’ye iade tehdidi altındadırlar ve olası iadeleri durumunda uzun yıllar hapisle karşı karşıyadır ve yaşamları tehdit altındadır.

Bizler aynı zamanda Yunanistan’ın farklı hapishanelerine dağıtılmış olan, diğer Türkiyeli devrimcilerin tutsaklıklarını ve kendilerine yapılan işkenceleri de kınıyoruz. Bunlardan biri olan Bilgehan Karpat, onur kırıcı üst aramasını kabul etmediği için Kerkira Hapishanesi’nde tecritte tutulmaktadır.

Çok açık ki, AB’li emperyalistler halkları kontrol altına alma almacı güden, sahip oldukları baskı mekanizmalarıyla, halklara, mültecilere ve göçmenlere karşı yaşam, faşist baskılarla zorlaştırmakta ve politik yaşamın terörize edilmesi amacıyla devrimcileri hedef alıp, kriminalize etmeye çalışmaktadır.

Yunanistan makamları da bu çizgide hareket ederek bu politikaları uygulamaya çalışmaktadır. Tutuklu devrimciler hiçbir ülkeye iade edilmemeli, iltica talepleri derhal kabul edilmelidir ve serbest bırakılmalıdırlar. Bu taleplerin gerçekleşmemesi durumunda Yunanistan hükümeti yaşanacaklardan sorumlu olacaktır.

Bu gelişmeler karşısında halihazırda dünyanın pek çok ülkesinde kitlesel eylemler gerçekleştirilmektedir. Bizler de tutuklu devrimcilerin yaşamlarını kurtarmak için zengin mücadele araçlarıyla; eylemler, yürüyüşler yapalım; kitle örgütlerinden toplanacak imzalar vb. ile kitlesel olarak harekete geçelim.

DESTEK KOMİTESİ

ATİK-Yunanistan Komitesi

YKP (M-L)-Yunanistan Komünist Partisi (Marksist-Leninist)

ML-YKP- Marksist-Leninist Yunanistan Komünist Partisi

ANDARSİA (Anti-Kapitalist Sol İttifak)

NAR- Yeni Sol Akım

Anti-Kapitalist Sol Birlik