Home , Avrupa , Avrupa’da Efrin İşgal Girişimini Protesto Eylemlikleri | 30 Ocak 2018 (Güncellendi)

Avrupa’da Efrin İşgal Girişimini Protesto Eylemlikleri | 30 Ocak 2018 (Güncellendi)

HABER MERKEZİ |30.01.2018| Faşist TC devletinin Afrin’e yönelik başlatmış olduğu hava saldırıları Avrupa’nın birçok şehrinde devrimci, demokrat ve yurtseverler tarafından sokak protestoları ile karşılanmakta. 30 Ocak Salı günü düzenlenen eylemlikler:

WIESBADEN

Türk devletinin Afrin’i işgal etmesine yönelik protesto eylemlerinin bir diğeri de Hessen Eyalet Parlamentosu önünde yapıldı. Sol Parti ve Wiesbaden’de fail olan çeşitli demokratik kurumların girişimleri sonucu örgütlenen mitingde konuşmalar gerçekleştirildi ve işgali kınayan sloganlar atıldı. Eylemde Sol Parti, MLPD, ATİK, Nav Dem ve Eylem Komitesi adına konuşmalar yapıldı. Yapılan konuşmalarda Türk devletinin işgali kınandı ve Türkiye’de muhalif kesimlere yapılan saldırılar anlatıldı. Alman devletininin TC’ye olan yardımının derhal kesilmesi gerektiğini dile getiren konuşmacılar, Merkel’in savaştan sorumlu olduğu dile getirildi.

Eylem komitesi eylemlere devam edileceğini, tüm duyarlı kesimlerinin katılımı için çağrı yaptı. Geçtiğimiz Pazar günü Frankfurt’ta protesto yürüyüşü yapılmış, önceki gün ise  duran insan eylemi yapılmıştı. Demokratik meşru eylemlerin devam edeceğini bildiren eylem komitesi, 1 ve 3 Şubat’ta yürüyüşlerin yapılacağını, 4 Şubat’tan sonra ise uzun yürüyüşlerin yapılacağını duyurdu.

HANNOVER

Faşist Türk Devleti’nin Efrin’e yönelik saldırı ve işgal planının 11.gününde Almanya‘nın  Hannover şehrin Eyalet Meclisi’nin önün‘de saat 16’da toplanan kitle . Faşist TC devletinin Efrin işgal saldırısı protesto etti. Almanya’nın Türkiye‘ye verdiği  Leopard tanklarının yanısıra silah satışı  ve  Efrin deki sivil katliamları  ve faşist TC ve ÖSO çetelerin Efrine  işgal girişimi ni  içeren dosya hazırlanıp eyalet meclisi sekreterine verildi. Alman polisi göstericilerin elindeki  TC devletinin Efrinde yaptığı sivil katliamlarını içeren resimleri kaldırması istendi kitle bu talebe tepki gösterdi .Alman Tankları ve silahları ile kürt halkı bombalanıp katlediliyor diye tepkiler gösterildi. Çeşitli açıklamalardan sonra kitle Hannover eyalet meclisin önünden Hannover Tren istasyonun önüne sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Basın açıklamasından sonra kitle tekrar sloganlar eşliğinde yürüyüşü SteintörPlatz meydanında miting ile sonlandırdı.

HAMBURG

Efrin için eylemler Avrupa’da farklı şehirlerde olduğu gibi Hamburg’ta da devam ediyor. Bugün (30.01) Hamburg’un işlek semtlerinden Mönckeberg Strasse(Caddesi)’de duran adam eylemi gerçekleştirildi.Duyarlı devrimci,demokrat ve yurtseverlerin katılım sağladığı eylemde Efrin’de faşist T.c’nin giriştiği işgal saldırılarına değinildi. Hazırlanan dövizlerler Efrin’e yönelik işgal girişimine dikkat çekildi.

Yapılan konuşmalarla ve atılan sloganlarla İşgalci T.c protesto edildi. Direnen Efrin halkı ile dayanışma vurgusuyla konuşmalar gerçekleştirildi.

Gerçekleşen konuşmalar ve atılan sloganlardan sonra katılımcılara yarın gerçekleşecek eylem bilgisi paylaşıldı ve akabinde eylem bitirildi.

STUTTGART

Stuttgart’ta Edi Bese Platformu tarafından hazırlanan haftalık eylem takvimi doğrultusunda bugün Stuttgart Kobane Meydanın’da (Schlossplatz) saat 17 itibari ile devrimci demokrat ve yurtseverler bir araya geldi. Alman emperyalizmi tarafından gerçekleştirilen mühimmat sevkiyatı ve desteği atılan sloganlar ve taşınan dövizlerle teşhir edilirken Efrinde faşist TC devletine karşı koyan güçler selamlandı.

Yarın Stuttgart’da saat 15 ile 19 arası Enformasyon Çadırı kurulacak.