Home , Avrupa , „Yunan makamları oyalamaya devam ediyor“

„Yunan makamları oyalamaya devam ediyor“

 

Haber Merkezi|12.07.2018|Yunanistan’a giriş yaparken Orestea kasabasında İnterpol araması gerekçe gösterilerek gösterilerek tutuklanan Turgut Kaya Şubat ayından bu yana Yunan devleti tarafından rehin tutulmakta.
Atina’daki Koridallos hapishanesinde rehin tutulan Turgut Kaya, 30 Mayıs’taki mahkemesinde Türkiye’ye iade kararı çıkaran mahkemenin hukuksuz kararına karşı 31 Mayıs tarihinde açlık grevine girdiğini açıklamıştı.

„Turgut Kaya’nın sağlığı kritik seviyede“

Daha önce birkaç defa hastaneye kaldırılan Turgut Kaya „yeterince kötü“ olmadığı gerekçesi ile tekrar tekrar hapishaneye gönderilerek süreç uzatılmaya çalışılmıştı. Son olarak açlık grevinin 40. gününde sağlık durumunun kötü olduğuna ikna olan Yunan makamları Turgut Kaya’yı Geniko Kratiko Nikeas hastanesine sevk etti.

„Çıplak arama dayatması“

İade kararına karşı günlerdir sessizliğini koruyan Adalet Bakanlığı önceki gün sorumluluğu iltica bölümüne atmaya çalıştı.
Diğer yandan Yunan polisinin tahammülsüz bir tavırla Adalet Bakanlığına giden Turgut Kaya’nın yoldaşlarına yönelik saldırgan bir tavır izlemesi Yunan devletinin bu konudaki ikiyüzlü tavrını ortaya koymaktadır.
Yine polisin, Turgut Kaya’nın görüşçüsüne insan onuruna aykırı bir saldırı olarak çıplak arama dayatması aynı zamanda Kaya’ya yönelik bir işkence biçimi olarak görülmelidir.
Ciddi fiziksel sorunlar yaşamasına rağmen direncinden ve direnişinden taviz vermeyen Turgut Kaya içeride, yoldaşları ise dışarıda tüm bu saldırılara karşı mücadeleyi sürdüreceklerdir.

„Yunan makamları suç işliyor“

Açlık grevi direnişinin 43. gününde Turgut Kaya’nın iltica başvurusu ile ilgili yapılan görüşmeye Turgut Kaya keyfi gerekçelerle götürülmedi. İade kararının durdurulması ve özgürlüğü için 43 gündür bedenini açlığa yatıran Turgut Kaya için normal iltica prosedürü işleterek Turgut Kaya’nın sağlığının kötüye gitmesine göz yumuyor. İltica işlemlerini hızlandırmayarak Yunan makamları suç işliyor.