Home , Haberler , Yumurta Atan Üniversitelilere Ceza Furyası

Yumurta Atan Üniversitelilere Ceza Furyası

MERSİN | 11 – 05 – 2011 | Üniversitelerine gelen Bankacıyı yumurta atarak protesto eden öğrencilere okul yönetimi ceza yağdırdı.

24 Mart 2010 da mali kriz konusu hakkında Mersin üniversitesine gelen Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanı Tevfik Bilgin’i protesto eden ünüversiteli gençler, okul yönetimi tarafından cezalandırıldı.

“Burada konuşması gerekenler krizi yaratanlar değil krizden mağdur olan Tekel işçileridir” diyerek sloganlar eşliğinde Bilgin’in konuşmasını protesto eden gençler, basında ve kamuoyunda ciddi gündem yaratmıştı.

Mahkeme Bile Demokratik Hak Demişti

Her ne kadar Mersin 8. Asliye Ceza Mahkemesi gençler hakkında 5 Mayıs tarihli bir beraat kararı alsa da, okul yönetimi soruşturma açtı. Mersin Üniversitesi yönetiminin açtığı soruşturma sonucu eyleme katılan 2 öğrenciye kınama, 1 öğrenciye uyarı, 4 öğrenciye bir yarı yıl, 2 öğrenciye ise yükseköğretimden atılma cezası verildi. Mahkemenin bile demokratik hak olarak kabul ettiği yumurtalı protestolarının bu denli ağır cezalarla karşılanmasına tepki gösteren üniversiteliler, karara itiraz etmeye hazırlanıyor.