Anasayfa , Haberler , Mustafa Şahin Marşlarla Uğurlandı

Mustafa Şahin Marşlarla Uğurlandı

HABER MERKEZİ|07.02.2022| Yaşamını devrim davasına adamış, ömrünün 30 yılını sürgünde ülkesine olan hasret içerisinde geçirmiş, fakat devrim ve sosyalizm mücadelesinde hiç geri durmamış bir mücadele insani olarak yaşadı ve öldü. Görkemle uğurlandı.

1950 Malatya doğumlu Mustafa Şahin, üyesi olduğu DKP’nin Almanya Leverkusen şehrinde Karl Liebknecht Okulu faaliyetçisiydi. Yakalandığı ağır hastalık sonucu kısa sürede yaşamını yitirmesi tüm dostlarını derin üzüntüye boğdu. 6 Ocak günü faaliyetçisi olduğu Kar Liebknecht okulunda bir anma töreni yapıldı. Üyesi olduğu DKP yeniden kuruluş çalışmalarını yürüttüğü TKP 1920 devrimci kurum ve dostların örgütlediği ortak bir anma gerçekleştirildi.

ATİK ve AvEG-Kon adına konuşmaların yapıldığı anma, DKP ve TKP 1920 adına yapılan konuşmalar ile başlandı. Almanya ve Türkiye’deki mücadelesinin anlatımında,1960 yıllarında önce TİP ve DİSK içinde yer aldığı İlerici Gençlik Derneği kurucuları arasında yer aldığı Mahirlerin, Sinan Cemgil ve İbrahim Kaypakkaya’nın mücadelesinden çok etkilendiği vurgulanarak, 1980 darbesi koşullarında bir süre illegal faaliyet sürdürdükten sonra yurt dışına çıkmak zorunda kaldığı belirtildi.

Ermenice, Çerkezce ve Türkçe türküler söylendi. ATİK adına yapılan konuşmada, çok değerli bir devrimci dostumuzu kaybetmenin üzüntüsünü yasadığımızı, tüm devrimci kurumlara olduğu gibi, biz ATİK ailesi ile de çok yakın ilişkilerinin olduğu, faaliyet yürüttüğü Karl Liebknecht okulu lokalini, ihtiyaç duyduğumuz her durumda amasız fakatsız kapılarını açtığını belirterek, devrimci mücadele hizmet eden bu yaklaşımıyla, devrimci dayanışmanın en iyi örneklerinden birini sergilediğini vurgulayarak, ailesi yoldaşları ve dostlarına bas sağlığı dilediklerini, mücadelemizde yaşatılacaktır denildi.

Yapılan konuşmaların ardından okuman enternasyonal marsla anma sona erdi.