Home , Avrupa , İTİF`ten Açıklama ve Çağrı!
ITIF`ten Referandum Çağrısı!

İTİF`ten Açıklama ve Çağrı!

Faşist TC devleti Tahir Elçi`yi katletti.

 

Faşist TC devletinin katliam halkasına yeni bir isim daha eklendi. Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, Sur ilçesinde yapılan basın açıklamasının ardından 28 Kasım günü kafasına sıkılan tek kurşunla katledildi. Olaya bir çatışma süsü verilmesi de, bu olayda polislerin olmuş olması da gerçekleri asla karartamayacaktır. Katili hepimiz yakından tanıyoruz. TC DEVLETİ.

Biz bu katili 90 yıldır yaptığı benzer katliamlardan tanıyoruz. Mustafa Suphi`lerden, Seyit Rıza`lardan, İbrahim Kaypakkaya`lardan, Vedat Aydın ve Musa Anter`lerden, Uğur Mumcu`lardan, Sivas`tan, Maraş`tan, Gazi`den, 19 Aralık Hapishaneler Katliamından, Roboski`den, Suruc`tan, Diyarbakır ve Ankara`dan, Cizre, Nusaybin, Silvan`dan, Hirant Dink`ten ve son olarak Tahir Elçi`den tanıyoruz.

Senaryo hep aynı bildik senaryo. Önce burjuva başını aracılığıyla akılalmaz yalan ve iftiralarla teşhir ediyorlar, sonra göstermelik yargılıyorlar ve en sonunda da katlediyorlar.

Tahir Elçi 25 yılı aşkın bir süredir Diyarbakırda avukatlık yapan, bu süre içinde de köy yakmalardan, “faili meçhul” cinayetlere, hak gasplarına karşı mücadele etmiş, devlet mağdurlarının yanında yer alarak katillerin tepkilerini üzerine çekmiştir.

Son olarak da katıldığı bir TV programında “PKK terör örgütü değildir” sözü üzerine önce burjuva basın tarafından linç edilmiş, daha sonra hakkında dava açılmış saatlerce ifadesi alınmıştır. Ancak tüm bu saldırılara rağmen Tahir Elçi bir adım bile geri atmamış, aksine yaptığı açıklamalarda söylediklerinin arkasında olduğunu her defasında tekrarlamıştır. İşte bu nedenle katliamcı devlet Elçiyi katletmiştir.

 

Beşikteki bebekten, yetmiş yaşındaki dedeye, hamile kadınlardan gençlere hergün onlarca kişiyi katleden, mezarlıklara saldırıp yakıp yıkan, gözaltına aldıklarına işkence eden, öldürdüğü gerilla cenazelerine işkence edip arabaların arkasında sürükleyen, haftalarca sokağa çıkma yasakları uygulayıp, evleri delik deşik eden TC devleti mi teröristtir, yoksa halkı için, demokrasi hak ve özgürlükler için savaşanlar mı?

Biz katılleri de, terörişleri de çok iyi biliyor ve tanıyoruz. Ama Tahir Elçi`nin söylediği gibi sizden korkmuyoruz, bu uğurda ödenecek bedellerden de çekinmiyoruz. Ve biliyoruz ki, er ya da geç iktidarınız başınıza yıkılacaktır.

 

Değerli Göçmen emekçileri, halkımız,

Yapılan bu katliamlar ilk değil, son da olmayacaktır. Bu anlamıyla gün daha fazla kenetlenmenin, örgütlü durmanın günüdür. Bulunduğumuz her alanda TC devletinin yaptığı katliamları teşhir etme ve Tahir Elçinin katledilmesini protesto etmek için yapılacak eylem ve etkinliklere güçlü bir şekilde katılarak, öfkemizi haykırma zamanıdır.

 

Tahir Elçi Ölümsüzdür!

Birlik Mücadele Zafer!

 

İSVİÇRE TÜRKİYELİ İŞÇİLER FEDERASYONU

ITIF`TEN CAGRI!

ITIF`TEN CAGRI!