Anasayfa , Avrupa , Yılmaz Keleş İçin İmza Kampanyası
İsveç Komitesi

Yılmaz Keleş İçin İmza Kampanyası

               ATİK İsveç Komitesi

İsveç|19.07.2017|ATİK İsveç Komitesi bir süredir İsveç’ten Türkiye’ye iade edilme tehtidinden dolayı ölüm orucunda olan Yılmaz Keleş için bir imza kampanyası başlattı.Tüm duyarlı insanlara çağrıda bulunulan açıklamada iade talebine karşı başlatılan imza kampanyasına destek vurgusunda bulunuldu.Faşist T.c’ye iade edilmesi durumun da tutsak düşme ve hatta daha kötü bir durumla karşılaşması söz konusu olan Yılmaz Keleş için başlatılan imza kampanyasının tam metni şu şekilde;

Tüm yoldaşlara ve dostlara,

Bir süredir İsveç’ten Türkiye’ye iade edilme tehtidinden dolayı ölüm orucunda olan Yılmaz Keleş’in sağlık durumu kötüye gitmektedir. İsveç Devleti ise iade kararında diretmektedir. Bu nedenle acil önem taşıyan bir imza kampanyası başlatmış bulunuyoruz. Onu tanıyan veya tanımayan tüm yoldaşlarımızın ve de dostlarımızın, hassasiyet göstereceğine inancımız tamdır. Sizlerden isteğimiz aşağıda bulunan metnin altına adınızı ve soyadınızı yazıp altına imza atarak bize fotokopisini ulaştırmanızdır. Toplanan imzaları dosya halinde avukat aracılığıyla ilgili makamlara ileteceğiz.

İsveç Türkiyeli İşçiler Komitesi

(ATİK-İsveç)

Yetkili Kurum ve/veya Şahıs’a,

Şuan Gävle’deki göçmenler kampında gözetim altında tutulan dostumuz Yılmaz Keleş’in iade edilmek istendiğini öğrenmiş bulunuyoruz. Kendisinin Türkiye’ye iade edildiği taktirde hayatî ve ömürboyu hapsedilme tehlikesi vardır. Bununla birlikte, küçük yaşta olan iki çocuğu ve bir de eşi vardır. Dostumuzun iade edilmesi taktirde ailesinden tecrit edileceği kesindir. Uzun yıllar Yılmaz’ın politik mücadelesinden dolayı ailesi Türk Devleti tarafından çeşitli baskılara maruz kalmıştır. Bu baskıların devam edeceği ve hatta şiddetleneceği kaçınılmazdır. İsveç Devleti Uluslararası İnsan Hakları Kanunları’na aykırı karar almaktadır. Bir insan, ailesinin oturumu olduğu halde, dahası iade edildiği taktirde hapse girme tehlikesi ve daha kötüsü bir durumla karşı karşıya kalacağı ihtimali olduğu sürece kesinlikle iade edilmemelidir. Bu suçtur!

Ölüm orucunda olan Yılmaz’ın sağlığından da endişe etmekteyiz. Hayatî bir tehlikeyle karşı karşıya geldiğinde bunun sorumlusu İsveç Devleti olacaktır. Yılmaz Keleş’in iadesi derhal durdurulmalıdır!

Tarih:

Ad:

Soyad:

İletişim Adresi: atikisvec@gmail.com

ATİK İsveç Komitesi