Anasayfa , Avrupa , Kadınlar Frankfurt’ta Yürüdü

Kadınlar Frankfurt’ta Yürüdü

Frankfurt |19.01.2019|Women’s March Frankfurt (Frankfurt Kadın Yürüyüşü) başlığı altında bugün Frankfurt Merkez Garı önünde bir araya gelen heteroseksüel, trans, eşcinsel ve na-trans kadınlar toplumsal cinsiyet ayrımcılığına, ırkçılığa ve kadına yönelik her türlü şiddete karşı yürüdü.

Eyleme Türkiye ve Türkiye-Kürdistanı zindanlarında tecrite karşı açlık grevi ve ölüm orucundaki devrimci ve politik tutsaklarla dayanışmak için 6 gündür açlık grevi yapan Yeni Kadın üyeleri de katıldı. Eylemde Yeni Kadın (YK) adına İngilizce ve Almanca yapılan konuşmalarda, HDP’nin eski eş başkanı Figen Yüksekdağ ile Leyla Güven, Selma Irmak, Sabahat Tuncel ve açlık grevinde olan tüm kadınlar  ile dünyadaki tüm trans, hetero, cisgender, biseksüel ve eşcinsel kadınlar selamlandı.

Altı gündür dayanışma için açlık grevinde olduklarını vurgulayan YK temsilcisi; ”Bugün burada, açlık grevi yapan direnişçilerin yoldaşları olarak duruyoruz! Yeni kadın sadece göçmen bir Kadın örgütü değil. Yeni Kadın örgütümüz tüm dünyada adalet, eşitlik ve özgürlük için mücadele ediyor. Hapishanelerde açlık grevindeki yoldaşlarımız ve dostlarımızla, özellikle de açlık grevinin 73. gününde olan Leyla Güven, ve 125. gününde olan Esat Naci Yıldırım ve Kadir Karabak’ın daha onurlu bir yaşam için sürdürdükleri mücadeleyi sahipleniyoruz. Buradan, özellikle Türkiye, İran ve Azerybaycan hükümetlerine yoldaşlarımızın taleplerini kabul etmeleri gerektiğini söylemek istiyoruz. Bütün siyasi mahkumları serbest bırakmak zorundalar. Kürt halk önderi Abdullah Öcalan’ı serbest bırakmak zorundalar! Dayanışma için buradayız! Onların savaşını paylaşıyoruz! Duvarları yıkacağız, tecriti kıracağız! Tüm siyasi tutuklular için özgürlük! An Azadî, an Azadi!” denildi.