Home , Avrupa , Innsbruck“ta Çoşkulu Mayis Şehitleri Anması

Innsbruck“ta Çoşkulu Mayis Şehitleri Anması

DSC_0563INNABRUCK | 19 – 05 – 2014 |Innbruck“ta çoşkulu 18 Mayis Anması gerçekleşti.

Komünist önder İbrahim Kaypakkaya’nın katledilişinin 41. yılı olması vesilesiyle Partizan Açık Havada bir anma çağrısı yaptı.  Landestheaterın önünde bir araya gelen Kitle Festıval havasında bir anma yaşadı.

Devrim ve Soma’da katledilen işçiler için yapılan saygı duruşunun ardından basın açıklaması okundu. Yapılan açıklamada, “TC tarihinin her karesinde halka yönelik katliamı, işçi ve emekçilere dayatılan sömürüyü, kadınlara ve LGBTİ’lere yönelik baskıcı politikalarına karşı hesap soracağız” denildi.

“Soma için yas tutmuyor, isyan ediyoruz”

“Onu anmanın savaşmak, onu anlamanın halkını sevmek, “ser verip sır vermeme” geleneğini yaşatmak, ileriye taşımak olduğunun bilinciyle komünist önder Kaypakkaya,  aynı zamanda Mayis Şehitlerini ve Soma’da katledilen işçiler, Gezi‘ de Katledilen; Ali İsmail, Ethem Sarısülük, Medeni Yıldırım, Ahmet Atakan, Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Cömert, Hasan Ferit, Berkin Elvan ve Mehmet İstif olmak, onların isyanını tutuşturmak demektir. Dün Roboski’de 34 canımızı katleden devlet bugün Soma’da yüzlerce işçiyi ölüme mahkûm etmiştir. Bize kader olarak ‘normalleştirilmeye’ çalışılan ölümler için yas değil isyan ediyoruz”  denilerek saygı duruşu yapıldı. Kitle içerisinden “Ölüm canlanan yaşamdır Kaypakkayalarda” şiiri okundu.

Mayıs ayında şehit düşen Haki Karer ve Dörtler’e dair açıklamalarda bulunularak, Kürt ulusal mücadelesinin simgeleri olduğu, onlardan kalan mirasın sahiplenmesinin önemine yapılan vurgu ile devam etti. Yine darağaçlarından üç Fidanının haykırışlarını Gezide kuşanarak sahiplenmesinin önemine değinildi.

Kaypakkayanın Diyarbaır Cezaevinde Babası tarafından alınmasının Tiyatral gösterisi

Saygı duruşunun ardından Yeni Kadın Korosu Partizan Marşlarını seslendirerek; Kaypakkayanın  Diyarbakır Cezaevinden babası tarafından alınmasına ilişkin bir Tiyatral gösteri yaptı. Tiyatral gösteride Kitlelerde duygusal anların yaşandığı gözlemlendi.

Yeni Kadın Korosunun ardından Kitleler Davul-Zurna eşliğinde Halaya çağrıldı. Birlikte cekilen halaylarla Yas değil İsyanı kuşanmamız gerektiği vurgulandı.

Türkülerimiz Direniş ve Özgürlük için

Akabinde ise Umuda Tohum Müzik Grubu Sahne aldı. Ezgilerini Devrime ve Özgürlüğe olan inançlarıyla işleyen ve Devrimci Sanat anlayışını Direnen Dünya Halkları kazanacak şiarıyla besleyen grup birbirinden Güzel parcalarıyla Kitleye iyi bir Mesaj verdi. Partizan Marşlar ve Özgün parcalarıyla kitlede beğeni toplayan Umuda Tohum Müzik Grubu kitleyi Halaya çağırarak hep birlikte Faşizme karşı halaylara diyerek programını sonlandırdı.

Umuda Tohum Müzik grubu parcalarını seslendirdiği sırda PARTİZAN  TKP/ML MK sının bildirisi okundu.

Daha sonra yine Umuda Tohum Sanat Atölyesi birbirlerinden güzel Şiirleriyle Şiir dinletisi yaptı.  Akabinde Davul-Zurna eşliğinden çekilen halaylarla 4 Saatli etkinlik sonlandırıldı.

Burada haykırıyoruz, İbrahim Kaypakkaya şahsında tüm devrimci, komünist önderlerin ve mayıs şehitlerinin mücadele ruhunun mücadelemize ışık tutacağına, mücadelelerini mücadelemizde yaşatacağımıza söz veriyoruz” denilerek Anma sona erdirildi.