Home , Avrupa , YENİ KADIN MYK 5. TOPLANTISINI BAŞARI İLE SONUÇLANDIRDI

YENİ KADIN MYK 5. TOPLANTISINI BAŞARI İLE SONUÇLANDIRDI

1- Kopie von yenikadin logo13.Dönem Yeni Kadın MYK’sı, 5. Toplantısını 9 – 10 Eylül tarihinde başarıyla sonuçlandırdı. Geçmiş dönem faaliyetlerimizi değerlendirip, gelecek dönemdeki faaliyetlerimizin plânlamasını yaptığımız toplantımız, MYK’nın tam katılımı, DK’dan bir arkadaşın eksikliği ile başlatıldı. Konseyden katılan arkadaş ve Konseydeki MYK temsilcisi arkadaşımızın yaptıkları ATİK 7. Toplantısına yönelik kısa bilgilendirme sonrası, önümüzdeki dönem faaliyetlerimizi organize ettik.

Buna göre önümüzdeki dönem faaliyetlerimizi şöyle özetleyebiliriz.;

  1. ABD ve AB arasında, kamudan gizli bir şekilde müzakereleri süren ve sonuçta işçi, emekçi, kadın, genç… toplumun her kesimini olumsuz yönde ciddi şekilde etkileyecek olan  TTIB (Trans Atlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı) ve CETA (AB – Kanada Serbest Ticaret Antlaşması) anlaşmalarını protesto etmek için, 17 Eylül’de Almanya’nın 7 şehrinde (Berlin, Hamburg, Frankfurt, Köln, Leipzig, Münih ve Stuttgart) eylemler gerçekleştirilecek. Yeni Kadın olarak bizlerde aktif bir şekilde bu eylemlere katılacağız.
  2. Türkiye’de 31 yıldır her Cumartesi günü, Galatasaray Lisesi önünde toplanarak gözaltında kaybedilenlerin akıbetini büyük bir inanç, irade ve sabırla sorgulayan Cumartesi Anneleri /İnsanları, 24 Eylül’de 600. kez toplanacaklar. Türkiye’de, faşizmin tüm çıplaklığı, OHAL’in tüm adaletsizliği ile sürdüğü, Hurşit Külter özgülünde gözaltında kaybedilmelerin tekrar gündeme girdiği bu süreçte, Yeni Kadın olarak biz de 24 Eylül Cumartesi günü tüm örgütlülüğümüzün olduğu alanlarda sokağa çıkarak, Avrupa’da Cumartesi Annelerinin /İnsanlarının sesi  olacağız.

Tüm faaliyet alanlarımızda, dışımızdaki kadın kurumları ile görüşerek, eylemler, eylem birliği anlayışı ile ele alınacaktır.

Bu konuda merkezî bir bildiri kaleme alınıp alanlara ulaştırılacaktır.

  1. Önümüzdeki yoğun süreci ortaklaştırılabilmek, tüm kurumlarımızla çalışmalarımızda ortak aklı yakalayabilmek, çalışmalarımızdaki kollektivizmi, sahiplenme ruhunu yakalıyarak başarıyı yükseltmek ve ÜKK larımızın çalışmalarını denetlemek için, 1 Ekim Cumartesi günü Almanya, Avusturya ÜKK ları ve İsviçre komitesi ile ortak bir toplantı gerçekleştirilecektir.
  2. ATİK Konseyi’nin aldığı karar doğrultusunda, Federasyonlar, YDG ve Yeni Kadın MYK ve ÜKK ları ile 5 – 6 Kasım’da Frankfurt’ta gerçekleşecek toplantıya; MYK, ÜKK ve İsviçre Komitemizin tüm bileşenleri katılm sağlamalıdır.
  3. Kasım ayı itibariyle örgütümüzün 25. Yıl etkinliklerinin startını vereceğiz. Buna göre;
  • ATİK ve Yeni Kadın tutsaklarının Haziran ayında başlayan mahkemeleri ile UPOTUDAK’ın ayda bir Cuma günü, mahkeme önünde örgütlediği etkinliklerden Kasım ayına denk gelen etkinliği Yeni Kadın üstlendi.

Bu yıl 25 Kasım’ın Cuma gününe denk gelmesini değerlendirerek, 25 Kasım günü mahkeme önünde merkezi eylem gerçekleştirilecektir. Diğer kadın örgütlerine de yapılacak çağrı ile bu eylem mümkün olduğunca ortaklaştırılmaya çalışılacaktır.

  • Örgütümüzün 25. Yıl etkinliklerinden ikincisi ise; 10 – 11 Aralık’ta Frankfurt’ta gerçekleştireceğimiz Sempozyum ve kültürel etkinlik olacaktır.

Sempozyumun ana teması, “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele” olarak belirlenirken, alt başlıklar “Kadına Yönelik Devlet Şiddeti Ve Mücadele Yöntemleri”, “Cinsiyet ayrımcılığı”, “Sendikal mücadelede kadınların durumu, göçmen kadınlar ve örgütlenme”, ”Avrupa’da Mülteci kadınlar ve enternasyonal kadın mücadelesinin önemi”, “Almanya hapishanelerinde kadın tutsakların durumu”, “Yeni Kadın’ın 25 yıllık mücadele tarihi ve bugün YK’nın önemi” olarak belirlendi.

Ayrıca programın diğer bölümleri, hazırlıkları, kültürel etkinlik te tartışılıp karara bağlandı ve görev dağılımı yapıldı.

  1. Kongre tarihi ve siyasal perspektif konusu

Ayrıca 2017’nin ilk 4 ayının yine kongreler süreci olmasından kaynaklı, tarihlerin çakışmasını engellemek amacıyla Yeni Kadın’ın Kongre tarihlerini ve siyasal perspektif konumuzu da gündemimize aldık. Buna göre;

 

Kongre tarihleri:

04 Şubat 2017 İsviçre

11 – 12 Şubat 2017 Avusturya

18 – 19 Şubat 2017 Almanya

25  – 26 Şubat 2017 MYK Kongresi olarak belirledik.

 

Hiç şüphe yok ki ÜKK larımız için belirlediğimiz tarihler öneri kararıdır. Diğer kurumlarımızın kongre tarihleri ile çakışmamasına dikkat ederek, ÜKK larımız en kısa zamanda tarihlerini netleştirmelidirler.

Siyasal Perspektif konumuzu ise Kadın ve Militarizm olarak belirledik.

 

  1. Kongre öncesi son toplantımız olacak olan 6. Toplantı tarihimizi ise, 15 Ocak olarak belirleyerek toplantımızı sona erdirdik.