Anasayfa , Avrupa , Zürich Havaalanında politik iltica için bekletilenlerle dayanışma çağrısı

Zürich Havaalanında politik iltica için bekletilenlerle dayanışma çağrısı

H. Merkezi: İsviçre #FREEPORT Dayanışmacılar tarafından, Zürih havaalanında iltica talepleri kabul edilsin diye bekleyen politik ilticacılar için dayanışma çağrısı yapıldı.

İnsani bir hak olan İltica taleplerinin kabul edilmesi için haftalardır Zürih havaalanında bekletilen politik ilticacılar yeterli kamuoyu oluşmadığı için Dublin veya 3. Güvenli ülke kuralı gerekçesi ile zor kullanılarak sınır dışı ediliyor. Şuana kadar en az iki kişinin zorla Brezilya ve Güney Afrika`ya gönderildiğini biliyoruz”   şeklinde duyarlılık çağrısı yapıldı.

Çağrıda, “Ortadoğu savaş bölgelerinden göç etmek zorunda kalan, yine faşizmin şimdiki temsilcisi Erdoğan’ın ve iktidarının açık hapishaneye çevirdiği Türkiye’de yaşama koşulu kalmayan insanlar, zorunlu olarak ikinci ülkelerden geçerek İsviçre’ye iltica ediyorlar.

Mülteci olmak için göç yollarına düşen insanlar yaşadıkları ülkelerden direkt İsviçre ya da Avrupa ülkelerine gelemedikleri için geliştirdikleri yol stratejileri sonucu Dublin veya Güvenli 3. Ülke kurallarına takılıyor ve gayriinsanı uygulamalarla sınırdışı ediliyor.

Emperyalistlerin kendi aralarındaki dalaşından kaynaklı, yerinden yurdundan edilerek göç etmek zorunda bırakılan bu insanlar mülteci olmak için geldikleri ülkelerde de aynı korku ve kaygıları yaşamaya devam ediyorlar” denildi.

“Zürich Havaalanında bekletilen ailelerin durumu büyük bir trajedidir!”

Okula gitmesi gereken çocukların, Zürich havaalanın transit bekleme salonuna adeta hapsedilmiş olduğu vurgulandı ve  “bilinmez”e ve “geleceksizlik”e gönderilmeyi beklemektedirler” denilerek,  “tehdit altındaki hayatlarını kurtarmak umuduyla yaşadıkları topraklardan kopan bu insanları göndermek için Dublin 2 anlaşması şartlarını ve ilk ülke zorunluluğunu gerekçe göstererek kamuoyuna uluslararası anlaşmaları ve uluslararası hukuku hatırlatanlara soruyoruz:

“Kültür Fabrik’te FORUM’umuzda yapabileceklerimizi birlikte  tartışacağız”

– Her türlü baskı, şiddet ve katliamın yaşandığı Türkiye`de Erdoğan’ı açıktan diplomatik, ekonomik olarak destekleyen kimdir?

-Orta-Doğu’da „Regime Change“(rejim değişikliği) niyeti ile cihadçi katillere göz yumanlar, logistik destek sunanlar ve hatta askeri malzeme ve silah satanlar kimdir?

-Biz biliyoruz! Bunun için Zürich havaalanında hapsedilen ailelerle dayanışmak için kamuoyu  duyarlılığını arttırmaya ve herkesi yapılacak eylemlere katılmaya #ÇAĞIRIYORUZ!

-Sınır dışı etmeler durdurulsun!

-Havaalanında bekletilen çocuklar derhal okullara gönderilsin ve özgür yaşama hakları iade edilsin!

-İsviçre #FREEPORT dayanışmacıları olarak bizler, İsviçre’li dostlarımızla birlikte, bu yüzkarası adaletsizlik düzeltilene kadar her Pazartesi saat 16.00’da Zürich’te SEM’in kapısına dayanacağız!

-Bu eylemimizin ardından, saat 17.00`de Kültür Fabrik’te FORUM’umuzda bir araya geleceğiz, durumu ve yapabileceklerimizi birlikte  tartışacağız.

-Göç ve iltica yollarında perişanlık yaşayan İnsan’larımızı yalnız bırakmayacak, sahip çıkacağız.