Anasayfa , Avrupa , Yeni Kadın 5. Almanya Kadın Kurultayı Gerçekleştirildi

Yeni Kadın 5. Almanya Kadın Kurultayı Gerçekleştirildi

4kadinkurultayı_almanyaFRANKFURT |08-03-2016| Yeni Kadın Almanya Ülke Kadın Komitesi tarafından yapılan Kurultay’a dair bir açıklama yayınlandı. Yapılan açıklamayı olduğu gibi yayınlıyoruz;

”’KADINA ŞİDDET SÜRÜYOR,İSYANIMIZ BÜYÜYOR…! SUSMUYORUZ…ÖRGÜTLENİYORUZ…!” şiarıyla gerçekleştirdiğimiz 5. Almanya Yeni Kadın Kurultayı’mız,değişik şehirlerden gelen 36 delege ve misafir arkadaşlarımızın katılımıyla, başarılı bir şekilde sonuçlandırılmıştır.

Selamlama, saygı duruşu ve divan seçiminin yapılması, gündem maddelerinin oylamaya sunulmasının ardından Kurultayı Örgütleme Komitesi’nden bir arkadaşımız açılış konuşması yaptı.Ülkemizde ve Almanya’daki son gelişen sürece değinen arkadaşımız, gerçekleştirdiğimiz kurultayımızı Banu yoldaşımız şahsında, tutuklu bulunan ATİK’ten yoldaşlarımıza ve tüm özgürlük mahkumlarına atfedildiğinin altını çizdi. Daha sonra ana teması ‘Örgütlenme’ olan taslak yazısı okundu.

4kadinkurultayı_almanya4‘Her oluşum, her kimlik ya da örgütlenme ancak sahipleri tarafından sahiplenilebilir ve tek yöne kanalize edilebilir. Geçmişten bu yana erkek egemen sistemin hükmü altında ve yönetiminde olan kadın, kendi politika araçlarından uzaklaştırılmış, siyaset sadece erkeğe mahsus bir alan olarak kabul gösterilmiştir. Kadının tarihi kadına rağmen, kadın için ve ama erkeğin istediği şekilde yazılmış ve aktarılmış, yüzyıllarca bu aktarımlar, ‘Tarihimiz’ diye kafalarımıza-zihinlerimize monte edilmiştir adeta…” denilen taslakta, kadın sorununun ortaya çıkışına, toplumda kadının durumuna, Ortadoğu’da kadına ve kapitalist-emperyalist sistemin arka bahçesinde beslenip büyütülen IŞİD karabasanına, Türkiye Kürdistanı’ndaki abluka ve katliamlara sistemin neden ilk elden kadını hedef aldığına, Almanya’daki mülteci sorununa, Banu yoldaşımız şahsında 129a/b yasasına da değinilen taslak yazısında, önümüzdeki sürece ilişkin önermeler de vardı. Bir yıllık çalışma sürecinde Kurultayı Örgütleme Komitesi’nin gözlem4kadinkurultayı_almanya2 ve tecrübelerinin tavsiye ve önerilerinin bulunduğu sonuç bölümünde de genç kadınlardan politik çalışmalarımıza, yerellerdeki çalışma yöntem ve araçlarından mülteci kadın ve çocuklara, kadın evlerinden taciz-tecavüze ve kadının öz savunmasına, A/P eğitim birimlerinin oluşturulmasından kültür-sanat-edebiyat çalışmalarına, eğitim dizinlerine, belediyelerden tüzel hak elde etme girişimlerine kadar bir çok önermenin yer aldığı taslak yazısı değerli tartışmalar ve zenginleştirici önerme ve tamamlamalarla ele alındı.. Taslağa ilişkin değişiklik önergelerinin de tamamlanmasının ve siyasi taslağın onaylanmasının ardından faaliyet raporuna geçildi. Siyasi taslak yazısı kadar tartışmalı geçmese de bu bölümde de güzel ve önümüzdeki sürece ışık tutacak önermeler ve tecrübe aktarımları yapıldı. Önergelerden bir tanesi de Frankfurt bölgemizin sunduğu ve Yeni Kadın merkezi kongremize götürülmesi ve orada da kabul görmesi halinde ATİK Kongresine taşınması öngörülen ‘Eş Başkanlık Sistemi’ idi. Kısa bir tartışmanın ardından delegelerin çoğunluğunun kabulü ile ‘Eş Başkanlık’ önerimiz kurultay kararı olarak Yeni Kadın Kongremize taşınacaktır.

4kadinkurultayı_almanya3Delegelerin çoğunluğunun onayıyla kabul edilen faaliyet raporunun ardından da yeni yönetim seçimine geçildi. Beş arkadaşımızın aday olduğu kurultayımızda yeni yönetim, delegelerin oy birliği ile seçildi. Dilek ve temennilerin ardından; BİRLİK-MÜCADELE-ZAFER…! YAŞASIN ATİK-YENİ KADIN-YDG sloganlarıyla kurultayımız sonlandırıldı.

Kurultay boyunca Almanya’nın zindanlarında bulunan yoldaşlarımıza gönderilmek üzere tüm katılımcı arkadaşlarımızın selamlarını ileteceği büyük boy mektup kağıtları hazır tutuldu. Dışarıda olsalardı, bizimle olacaklardı. Olamadıkları için bizler onlarla olalım, kurultayımızdan selamlar gönderelim istedik. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz.

İYİ Kİ VARSINIZ…!
İYİ Kİ VARIZ…!’

Yeni KADIN Almanya Ülke Kadın Komitesi