Anasayfa , Avrupa , Paris’te 3 Devrim Şehit’i Anıldı!

Paris’te 3 Devrim Şehit’i Anıldı!

21-21 Ekim de Dersim Ovacıkda şehit düşen 3 TKP/ML TiKKO gerillasını anmak için Fransa`nın Başkenti Paris`te bir anma töreni gerçekleşti,
21-21 Ekim de Dersim Ovacıkda şehit düşen 3 TKP/ML TiKKO gerillasını anmak için Fransanın Başkenti Pariste ACTiT dernek lokalinde  Fransa Partizan olarak bir anma töreni gerçekleştirildi.
Anmaya Şehit düşen 3 Kızıl karanfillerimiz Cengiz içli (ünal) Hakan Çakır (Yurdal) ve Özgüç Yalçın (Şefkan) yoldaşlar şahsında tüm sosyalizm komünizm ve demokrasi mücadelesinde şehit düşenler için bir dakikalık saygı duruşu ile başlandı. “18. Yasında bir genç gibi gelişmektedir zafer, kimilerine göre kötüdür ölüm, kimilerine göre ecel, kimilerine göre 90. gününde örülen direniş ölüm canlanan yaşamdır Kaypakkaya’larda” şiiri okundu.
Partizan adına bir yoldaşımız sürece ilişkin kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında faşizmin tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde iktidarını elinde tutabilmesi için sürekli şiddet baskı ve katliamlar gerçekleştirdiği özellikle Suruç (Pirsus)  da başlayan, sonrasında Diyarbakırda yapılan bombalı saldırılar ve Ankaradaki faşist saldırılarla toplumda bir korku ve yılgınlık yaratılmaya çalışıldığını ama buna rağmen devrimciler olarak geri adım atmayacağımızı her zamankinden daha çok görev ve sorumluluklarımıza sarılmamız gerektiğini ve şehit 3 kızılkaranfilimize yakışanında bu olduğunu belirterek şehitlerimizin bilincimizde yaşadığını,  Partizancıların şehit yoldaşlarının kavgalarını sürdürücüsü ve takipçisi olacağını ifade ederek sınıf mücadelesine herkesin daha duyarlı olması gerektiğini ifade etti.
Konuşması ardından “Devrim Şehitleri ölümsüzdür” sloganı atıldı. Daha sonra TKP/ML MK nin şehit yoldaşlarla ilgili açıklaması okundu. “Yaşasın devrimci dayanışma”sloganı atılmasının ardından anmaya katılan devrimci yapılardan MLKP adına söz alan temsilci, Türkiyede yaşanan saldırılar karşısında tüm devrimci kurumların ortak hareket ederek birlikte güçlü bir devrimci tutum alınması gerektiğini ifade ederek bunun her zamankinden çok daha fazla önem kazandığını ifade etti.

Sonrasında MKP adına söz alan  temsilci,devletin mazlum halklar üzerinde estirdiği faşist şiddete dikkat çekerek bu saldırılara karşı, devrimci şiddetle karşılık verilmesi gerektiğini ifade etti.

Anma etkinliğine TKiP de  destek verdi. Şehit kızılkaranfillerimizin devrimci mücadelelerini anlatan sinevizyon gösterimimizin ardından anma etkinliğimizi sonlandırdık.