Home , Dünya , Nakba anmasında İsrail yine katletti: 16 ölü

Nakba anmasında İsrail yine katletti: 16 ölü

FİLİSTİN | 16 – 05 – 2011 | İsrail ordusu, Filistinlilerin Nakba olarak nitelendirdikleri Günü’nün yıldönümü vesilesiyle gerçekleştirdikleri protesto gösterilerine ateş açarak 16 Filistinliyi öldürdü, onlarcası ise yaralandı.

Nakba (Büyük Felaket) olarak nitelendirdikleri, Filistinilerin topraklarından sürgün edilişlerinin 63. Yıl dönümü vesilesiyle Filistin ve Ortadoğu’nun birçok yerinde gerçekleştirilen protesto eylemlerine İsrail ordusu ateş açması sonucu toplam 16 Filistinli yaşamını yitirdi.

En kanlı saldırı Suriye sınırında yaşandı. Suriye’de yaşayan binlerce Filistinli Golan tepelerinden İsrail sınırına doğru yürüyüşe geçen kitlenin üzerine ateş açması sonucu 10 kişi ölürken onlarca kişide yaralandı.

Aynı anda Lübnan’da yaşayan Filistinlilerde ellerinde ‘Geri dönüyoruz’ dövizleri taşıyarak sınıra doğru yürüyüşe geçti. Sınırın diger tarafında kitleyi gören İsrail askerleri burada da ateş açarak 4 Filistinliyi katletti.

Gazze’de ise Erez sınır kapısına doğru yürüyen kitleye saldırarak 2 kişiyi öldürdü. Yürüyüşe geçen kitleyi durdura bilmek için İsrail ordusu tanklardan da top atışı yaptığı bildiriliyor.

Mısır’da da olagan üstü güvenlik önlemleri alan Mısır ordusu kontrol noktaları oluşturarak sınıra  yürüyüşü engellemek istedi. Bölgede oturmayanların geçişlerine izin verilmedi.