Anasayfa , Haberler , Yeni Demokrat Gençlik Konferansı Sona Erdi

Yeni Demokrat Gençlik Konferansı Sona Erdi

İSTANBUL |27.12.2016| Yeni Demokrat Gençlik tarafından “OHAL’de direnmeli” şiarıyla 11.’si gerçekleştirilen konferans sona erdi.

Yeni Demokrat Gençlik’in 11 yıldır gerçekleştirdiği ve bu sene “OHAL’de direnmeli” şiarıyla yapılan konferans bugün sona erdi. İlk gün (dün) geçmiş süreç değerlendirmesi ve kadın sunumu yapılan konferansın ikinci günü liseli YDG’lilerin sunumu, politik gündem ve YDG’nin programı üzerine tartışmalar ile devam etti.

Kürdistan goristan ji bo faşistan“, “Dersim’de savaşan gerillaya bin selam“, “Yaşasın devrimci dayanışma“, “Anaların öfkesi katilleri boğacak” sloganlarının atıldığı konferansta “Hande Kader’in öfkesini, Ivana Hofman’ın cüretini kuşanıyoruz“, “Şehiden şoreşe be mırın, ey şehid, xwina te lı erde namine“, “Me herdem berxweda, me berxwedan mezinkın, jı bıgehe ne azadi” pankartları asıldı. Salonda Aliboğazı şehitlerinin fotoğrafları da yer aldı.

Liseli YDG de birleşik mücadelede yerini alacak

Sinevizyon gösterimi ile başlayan ikinci gün Liseli YDG’nin sunumuyla devam etti. Geçmiş süreç değerlendirmesiyle başlayan sunumda, liselilerin gündeminin genel kampanyalar içerisinde sıkıştırıldığından söz edildi. Liseli YDG’lilerin bulundukları alanlar özgülünde kampanyalar üretmesi ve bir yıllık süreç içerisinde Liseli YDG’nin bir buluşma yapması hedefinin belirlenmesi ile devam eden konferansta aynı zamanda YDG’nin önüne koyduğu birleşik mücadelenin liseli ayağının örülmesi gerektiği tartışıldı.

“Olağanüstü halde, olağanüstü direnişe geçiyoruz”

Dayanışma amacıyla konferansa katılım gösteren Devrimci Yolda Devrimci Gençlik adına da konferansta konuşma gerçekleştirildi. 11. Konferansı selamlanması ile başlayan konuşmada şu ifadeler yer aldı: “Yüzlerce canımızı katleden devlet, ses çıkaran herkesin sesini kesmeyi hedefliyor. Bizim birleşik mücadeleyle yapamayacağımız hiçbir şey yok. Olağanüstü halde, olağanüstü direnişe geçiyoruz.

“Gençlik her zaman için devletin hedefinde”

Politik gündem bölümü ile devam eden konferansta, Türkie ve T.Kürdistanı’ndaki gelişmeler, Ortadoğu’da bir yıllık süreç ve OHAL’in nedenleri ile sonuçları tartışıldı. 1 yıl boyunca önlerine koyacakları politikalar üzerine de tartışan YDG’liler ardından YDG için birleşik mücadelenin ne anlama geldiği ve YDG’nin birleşik mücadeledeki misyonu üzerine konuştular.

Gençliğin her zaman için devletin hedefinde olduğu belirtilen tartışmalarda, “YDG olarak halk gençliğiyle koparılmak istenen bağı birleşik mücadeleyle örmek zorundayız” denildi. Olası referandum ve başkanlık seçimlerine dair de tartışmalar gerçekleştirilirken olası başkanlık seçiminde hayır deme yönlü bir eğilim çıktı.

Yeni Demokrat Gençlik’in 10 yıl önce oluşturduğu program ilkelerine dair tartışmalarla konferans devam ederken YDG programında işleyiş ve çalışma tarzı ile  kadın ve LGBTİ’lere dönük maddelerde değişiklikler yapıldı. Oylamalarla gerçekleştirilen değişmeler sonrasında raporlaştırılan değişmeler okundu. Konferansın son günü müzik dinletisiyle sonlandı. (Kaynak: Özgür Gelecek)