Anasayfa , Haberler , YDK:Yaşamdan yanayız! Amed’de kadın nöbetinde yerimizi alalım!

YDK:Yaşamdan yanayız! Amed’de kadın nöbetinde yerimizi alalım!

yasamdan_yaayizYDK (Yeni Demokrat Kadın) sitesinden bir açıklama yayınlayarak 6 Şubat’ta ülkenin dört bir yanından Amed’e giderek burada tutulacak kadın nöbetine çağrı yaparak “Tüm kadınlara çağrımız katledilen kadınların isyanını ve direnenlerimizin öfkemizi heybemize alıp yola çıkalım! Vahşet bodrumlarında katledilen Sultan’ın ‘su…’ çığlığını, Taybet’in 7 gün sokakta bekleyen cenazesinin acısını, Sêvêlerin öfkesini Amed’den binler olup haykıralım” dedi.

Yeni Demokrat Kadın kadınların ülkenin dört bir yanından yola çıkarak 6 Şubat günü Amed’de buluşup gerçekleştirecekleri kadın nöbetine çağrı yaptı. YDK “Barış İçin Kadın Girişimi’nin çağrısıyla biraraya gelerek ‘Ölümden Değil Yaşamdan Yanayız! Barış ve Hakikat Hakkımızı Savunuyoruz’ isimli bir kampanya başlattık. Bu kampanya kapsamında şimdi de Amed’de buluşuyor ve nöbet tutmaya gidiyoruz” dedi.

 

“Katledilenlerin isyanı, direnenlerin öfkesiyle…”

Her yerden ve şimdi” diyen YDK “5 Şubat Cuma günü yola çıkıyoruz” dedi ve açıklamasını “Tüm kadınlara çağrımız katledilen kadınların isyanını ve direnenlerimizin öfkemizi heybemize alıp yola çıkalım! Vahşet bodrumlarında katledilen Sultan’ın “su…” çığlığını, Taybet’in 7 gün sokakta bekleyen cenazesinin acısını, Sêvêlerin öfkesini Amed’den binler olup haykıralım” şeklinde sonlandırdı.

YDK ayrıca Amed’e gidecek kadınların http://yasamdanyanayiz.com/ adresinden isimlerini yazdırmaları gerektiğini de belirtti.