Anasayfa , Haberler , YDG’den Boğaziçi Direnişi İle Dayanışma Eylemi

YDG’den Boğaziçi Direnişi İle Dayanışma Eylemi

STUTTGART | 31.01.2021 | Stuttgart’ta Cumartesi günü YDG tarafından Boğaziçi direnişi ile dayanışma ve Hanau katliamında hayatını kaybedenler için bir eylem gerçekleşti.

Stuttgart Karlsplatz’da gerçekleşen eyleme ATİK ve Yeni Kadın’ın yanı sıra AvEG-Kon aktivistleri de destek verdi.
Eylemde YDG tarafından yapılan açıklama da Boğaziçi Üniversitesine atanan kayyum rektörün bizzat Erdoğan tarafından atandığına ve yapılan bu anti-demokratik atamaya karşı Üniversite öğrencilerinin yanında olduklarını belirttiler. Yine üniversite öğrencilerin direnişinin başından itibaren devlet tarafından yapılan baskılar sonucu gözaltıların olduğu belirtilirken gözaltında özellikle LGBTİ+ bireylerine yapılan tecavüz tehtitleri yapılan açıklamada teşhir edildi. Açıklama YDG’nin üniversite öğrencileri ile dayanışma içinde olduğu ve direnişlerine Avrupa’dan ses olunacağı vurgulanarak bitirildi.

Boğaziçi direnişine dair açıklamadan sonra Hanau’da katledilenler anıldı. Anma sırasında ölenlerin hepsinin göçmen kökenli olmasının Almanya’da ırkçılığın yükselerek devam ettiğinin en açık kanıtı olduğuna değinildi. Bu ırkçılığın hala devam etmesinin sebeblerinden biri ise AfD ve NPD gibi sözde demokratik özünde faşist oluşumların etkili olduğu belirtildi. Ve tüm faşist organizasyonların kapatılması gerektiği vurgulandı. Eylem atılan Almanca sloganlarla sona erdi.