Home , Haberler , Avusturya’da Metal İşçileri Grev Kararı Aldı

Avusturya’da Metal İşçileri Grev Kararı Aldı

Avusturya|19.11.2023| Metal işçileri ve işveren arasında anlaşma yok: Grevler başladı, sendikacılar grevi büyütme tehdidinde bulunuyor.

On bir saat süren metal işçilerine yönelik altıncı tur ücret görüşmeleri Pazartesi akşamı herhangi bir sonuç alınamadan sona erdi. Sendikalar artık grevleri önemli ölçüde büyütmek istiyor.

Altıncı turun başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından ilk erken vardiyalar Salı günü grevlere başladı. PRO-GE Sendikası çalışan müzakerecisi Reinhold Binder, Ö1 „Morgenjournal“da, grevin metal işçilerinin 2018’den bu yana ilk grevi olduğunu, büyümenin kademeli olarak gerçekleşebileceğini ancak Cumartesi gününden itibaren yeniden müzakereye hazır olduklarını söyledi.

Binder, „Enflasyon tazminatı asgari düzeydedir“ dedi. Müzakerelerde enflasyonun yüzde 9,6 olacağı varsayılıyor – bu, Eylül 2022’den bu yılın aynı ayına kadar olan ortalama enflasyon. Genel olarak, çalışan temsilcilerinin talebi yüzde 11,6. Binder şunları vurguladı: Geçmişte bu işler iyi gidiyordu. Biz zaten şirketlerin hesaplarına gelen para için mücadele ediyoruz.“

Öte yandan işveren tarafı, mevcut durumun iç karartıcı olduğunu ve mevcut ekonomik durgunluğun başlangıçta zayıf olan gelecek beklentisini dile getirmekten hiç bıkmadı. Sendikalar Pazartesi akşamı yaptıkları açıklamada, ücret ve maaş artışlarına ilişkin iyileştirilmiş tekliflerinin ortalama yüzde altı ile çalışan temsilcileri için hâlâ oldukça düşük olduğunu açıkladı. Salı sabahı Binder, işverenlerin teklifle „gözlerine kum atacaklarını“ söyledi. Yüzde altı artı net 1.200 Euro’luk tek seferlik ödemeden bahsediyorlar. Bu ortalama yüzde 8,2’lik bir artış ve en düşük gelirler için 1,200 Euro’luk (yüzde 12) bir artış talep ediliyor.