Home , Avrupa , YDG Almanya 12. Gençlik Kurultayı Türkiye Kürdistanındaki direnişe ve şehit düşen Gençlere adandı

YDG Almanya 12. Gençlik Kurultayı Türkiye Kürdistanındaki direnişe ve şehit düşen Gençlere adandı

 

ydg almanya 12. KurultayFRANKFURT: 5 Mart 2016 Cumartesi (dün) Yeni Demokratik Gençlik (YDG) Almanya 12.Gençlik Kurultayı gerçekleştirildi.Selamlama,saygı duruşu ve açılış konuşmasıyla başlayan Kurultayı idare etmek üzere Divan seçildi. 11.Dönem faaliyet yürüten ÜGK (Ülke Gençlik Komitesi) faaliyet raporunu ve yönelimini  Almanca olarak sundu.

Almanyada faaliyet olan bazı dernek ve bölgelerden Delege gelmemesi ve Kurultaya duyarlılık gösterilmemesi konuşmalarda eleştirildi.

Ohne Titel 8Kurultaya katılan Gençlik delegeleri faaliyet raporuna ve yönelime ilişkin düşünce ve eleştirilerini Almanca ve Türkçe dillerinde ifade ettiler.Her Genç aktivist kendisini nasıl daha iyi ifade edip,konuşmak istiyorsa o dilde konuştu.YDG Almanya Kurultayında ATiK Konseyi temsilcisi ile ATiF Sekreteri ve YDG MYK Başkanı kurumsal destek mesajlarını sunarak tartışmalara katıldılar.

Geçmiş Gençlik faaliyeti önderlerinden izleyici olarak Kurultayda bulunan şahıslar Tercübe ve önerilerini sunan konuşmalarla Kurultaya katkı verdiler.Gelen öneri ve eleştirilere yönelik ÜGK temsilcisinin verdiği yanıt ardından faaliyet Raporu delegelerin oylarıyla aklandı. Yeni Yönetim Organı (ÜGK) seçiminde aday olan 9 aday yeni ÜGK`ya seçildi.

Ohne Titel 6YDG Ülke Kurultayı, Sunulan 4 Karar tasarısını oybirliğiyle onaylayarak,„Birlik ,Mücadele,Zafer! Yaşasın ATiK, YDG, Yeni kadın“ sloganlarıyla saat 20.00 civarında Kurultayı başarıyla sonlandırdılar.

Kabul edilen Karar tasarıları şunlar:

-YDG Almanya 12. Gençlik Kurultayı, Türkiye Kürdistanındaki (Sur,Cizre,Nusaybin,Idil ) direnişi ve direnişte şehit düşen Gençlerin Onurlu mücadelesini sahiplenerek, Kurultayı direnlere adamayı oybirliği ile kabul etti.

Ohne Titel 7-YDG Gençlik Kurultayı, Tutsak ATİK li devrimcilerle dayanışmayı görev olarak kabul eder ve „Devrimci Mücadele her yerde Meşrudur“ şiarıyla ATİK li devrimci tutsakları sahiplenmeye devam edeceğini ve her türlü etkinliğe katkı vereceğini beyan eder.

-YDG Gençlik Kurultayı,Emperyalist saldırganlık ve Savaşlar sonucu Orta Doğu dan Avrupaya göç etmek zorunda kalan Mültecilerle maddi manevi dayanışmayı görevleri arasında görür.

Ohne Titel 9-YDG Gençlik Kurultayı Merkel gerici Hükümetinin Türk Faşist Hükümetiyle olan kirli çıkar işbirliğine karşı mücadele eder. İç faşistleşmenin devlet eliyle körüklendiğine dikkat çeker ve Almanya`da göçmenlere ve Mültecilere yönelik artan rasist ve faşist saldırılara karşı mücadele edeceğini deklere eder.