Home , Avrupa , Saldırılara karşı direnen Kürdistan Halkı ile dayanışmayı güçlendirelim!

Saldırılara karşı direnen Kürdistan Halkı ile dayanışmayı güçlendirelim!

abdem_dgbpBizler Aşağıda imzası bulunan kurumlar olarak; AKP Faşist Devletin Kürdistanda özyönetimlere karşı geliştirdiği katliam politikalarını protesto etmek ve özyönetimleri sahiplenmek yine Kürdistandaki katliamlara karşı sesiz kalan Alman hükümetini harekete geçmek için Federal Almanya Hükümetinin önünde 26-27-28 Ocak tarihlerinde oturma eylemi yapacağız. Federal Parlemento önündeki eylemiz 26 Ocak saat 11.00 de başlayacak.
AKP hükümeti Kürt halkının özgürlük, Türkiye halklarının demokrasi mücadelesine yönelik katliam politikalarının dozunu gün geçtikçe artırmaktadır. Kürt halkının en doğal hakkı olan “özyönetim” talebini engellemek için Kürt şehirleri ablukaya alınmış, bu talebi sahiplenenler insanlık dışı yöntemlerle susturulmaya çalışılmaktadır. Barış talebini dile getirenler devlet baskısına maruz kalmakta, tutuklanmakta ya da katledilmektedir.
Hukuk ve düşünce özgürlüğü tamamen askıya alınmış, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştiren herkes soruşturmaya tabi tutulmaktadır. Yürüyüş ve gösteri yapmak isteyenlere gaz bombaları ile saldırılmakta, HDP gibi demokrasi güçlerinin örgütleri kapatılmaya çalışılmaktadır.
Böylesi bir süreçte; İŞİD gibi gerici-faşist örgütleri destekleyen, Suriye ve bölgede savaş politikalarını körükleyen AKP hükümeti ve Recep Tayyip Erdoğan’ın, AB ve Alman hükümeti tarafından desteklenmesi tam bir ikiyüzlülüktür.
NATO, AB ve Almanya’nın, mülteci sorununu “çözme” adına Türkiye’yi açık bir şekilde desteklemesi, Türkiye’de yaşanan anti-demokratik uygulamalara ve Kürt halkına yönelik imha politikasına ortak olmak anlamına gelmektedir. İŞİD gibi terör gruplarını destekleyen, savaşı kışkırtan bir hükümetle mülteci sorunun çözülmesi mümkün değildir.
Bizler, Kürt ve Türk halklarının demokrasi ve özgürlük mücadelesinin yanında olduğumuzu belirtiyoruz. Alman demokratik kamuoyunu, Türk hükümetinin Kürt halkına yönelik katliam politikalarını destekleyen kendi hükümetini ve mültecilere yönelik insanlık dışı politikalara karşı tepki göstermeye ve mücadele etmeye çağırıyoruz. Çünkü Türkiye’de, Suriye’de, Irak’ta yaşanan ve sonuçları Avrupa’ya kadar uzanan insanlık dışı uygulamaların sorumlusu, NATO’nun bu savaş politikalarıdır.
Avrupa Birliği ülkeleri Türkiye’ye silah ve asker göndermeyi derhal durdurmalıdır! Bölgede ve Türkiye’de konuşlanmış tüm askeri güçler geri çekilmelidir.
Avrupa Birliği, Türkiye’de ve bölgede savaş ve katliam politikalarını yaygınlaştıran AKP hükümetine sunduğu desteğe derhal son vermelidir.
Kürt halkına yönelik süren savaşa derhal son verilmeli, Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit kaldırılarak, barış görüşmeleri yeniden başlanmalıdır. Özyönetimler kabul edilmelidir

NAV-DEM , TJK-E, ABDEM ve Güç birliği aşağdaki Kürt, Türk, alman demokrat kurumlarla birlikte 26-28 Ocak tarihleri arasında Federal Parlemento önünde düzenleyeceğimiz oturma eylemine kürtleri, türkleri, asurileri, ermenileri, almanları, alevileri, ezidileri , müslümanları ve hıristiyanları tüm onurlu insanları katılmaya çağırıyoruz.

Bu nedenle barış, demokrasi ve insan haklarına duyarlı bütün kamuoyunu yukardaki taleplerimizi hep birlikte savunmaya için 26-27-28 Ocakta Federal Parlemento önünde düzenleyeceğimiz oturma eylemine katılmaya çağırıyoruz:

Organize Eden Kurumlar:
ABDEM, Navdem-Berlin, PYD-Berlin, Kobane- Solidaritätskomitee Berlin, Kürdistan-Solidaritätskomitee Berlin, AGİF, ATİF, ADHK, ARAB, Berliner Montagsdemo, Courage, Demokratik Güç Birliği,                Frauenrat Dest Dan Berlin, DİDF, DKP-Berlin, Fidef, FKE (Ezidische Foderation) HDK und HDP-Berlin, Hände weg von Wedding, MLPD, NaO, Northeast-Antifa, Radikale Linke Berlin, REBELL, RKJ, Solidarität-International, Umweltgewerkschaft, Verband der Studierenden aus Kürdistan YXK, BO-Soziale Gerechtigkeit in LİNKE/Spandau, İnterventionistische Linke, İnitiatıve ın Gedenken an Oury Jallöh e.V. , Queer Radical Wagen Platz Kanal,Iınternasonal Women Space