Anasayfa , Avrupa , YDG 27. Merkezi Kongresine Çağırıyor

YDG 27. Merkezi Kongresine Çağırıyor

YDG 15.02.2019 Yeni Demokratik Gençlik Merkezi Yönetim Kurulu (MYK) 2-3 mart da yapacağı Kongre için çağrı yaptı. 27. Kongre Our Resistance Against Your Repression (Baskılara karşı direniş) şiarı ile , Frankfurt Haus der Jugend’de gerçekleşecek. MYK’nın çağrısı şu şekilde:

“Sevgili gençler,
Yaşadığımız Avrupa topraklarında ve dünyanın birçok yerinde ırkçılık her geçen gün artmakta. Geleceğimiz karanlık savaşlara hapsedilmeye ve ezilen gençlik yığınları cinsiyetçilik, ırkçılık, beden faşizmi, homo/transfobi gibi faşizmin sac ayaklarının inşaası ile birbirine düşman edilmek istenmekte. Almanya’da AfD, Avusturya’da iktidarda olan FPÖ-ÖVP hükümeti, Amerika’da Trump, Türkiye ve T.Kürdistanı’nda Akp-Mhp koalisyonu gibi faşist güçler birbirini desteklerken tüm dünya gençliğinin önündeki uçurum derinleşmekte; haklarını aramak isteyen ve geleceğe sahip çıkmak isteyen gençler ise insanlık dışı uygulamalar ile tutuklanmakta ve özellikle gençliğin örgütlü mücadelesi engellenmek istenmektedir.

Bu karanlığa karşı daha kararlı, daha örgütlü ve daha güçlü adımlar atmak; dün Gezi’de, Cizre’de, Kobanê’de bugün ise Fransa’da, Güney Kürdistan’da ve haksızlığın olduğu her yerde olduğu gibi sokakları terk etmemek için bir araya gelmeliyiz!

Yeni Demokratik Gençlik olarak; polis devletine, geleceğimizin çalınmasına, ırkçılığa, göçmen düşmanlığına, cinsiyetçiliğe, homo/transfobiye ve her türden insanlık dışı uygulamaya karşı önümüzdeki süreçte sokaktaki duruşumuza perspektif olacak 2-3 Mart 2019 tarihlerinde gerçekleşecek olan 27. Merkezi Gençlik Kongresi’ne çağırıyoruz.

#OurResistanceAgainstYourRepression
#NoToPoliceState
#ÇareDireniş

26. Dönem Merkezi Yönetim Kurulu