Home , Avrupa , Stuttgart Mahkemesinde Kürt Aktivistleri “Cam Kafesten“ Çıkarıldı!
Der Hauptangeklagte gestikuliert zum Beginn des Prozesses um die Entführung eines PKK-Aussteigers. Foto: Fabian Sommer

Stuttgart Mahkemesinde Kürt Aktivistleri “Cam Kafesten“ Çıkarıldı!

STUTTGART | 10.05.2019 | Stuttgart’ta başlayan Kürt Aktivistlerinin davasında aktivistler dün gerçekleştirilen duruşmada cam kafesten çıkarıldı.

Suç tespiti yapılmadan cam kafeslere koymanız, müvekkillerimizi birer suçluymuş gibi görmeniz ve ön yargıyla davranmanız yasalara aykırıdır!

Özkan T.’nin avukatı Von der Behrens’in “Suç tespiti yapılmadan cam kafeslere koymanız, müvekkillerimizi birer suçluymuş gibi görmeniz ve ön yargıyla davranmanız yasalara aykırıdır!“ itirazları içincü duruşmada karşılık buldu. Önce ki iki duruşmada müvekkillerin avukatlarından ve tercümanlarından ayrı oturması protesto edilirek itirazlar sunulurken dün gerçekleştirilen üçüncü duruşmada aktivistler cam kafesten çıkarıldı.

Dün sabah 9:30’da başlayan duruşmada önce iddianame okundu. PKK’nin Türkiye’deki faaaliyetleri sıralanarak “terör örgütü“ kapsamına girdiğini belirten savcı, Veysel S.’nin ‚Stuttgart Sorumlusu‘ olduğunu iddia etti. Diğer aktivistler ile bağı ise mahkeme salonuna getirilmeyen Rıdvan Ö. isimli kişinin itirafları ile kurulduğunu belirtti.

Mahkemede tutuklulara keyfi üst aramaları arttı

Duruşmaya verilen arada tutuklular salonun alt katında avukatları ile görüşmek için yapılan bir bölüme götürüldü. Görüşme odasında avukatlar ile müvekkilleri arasında bir cam bulunurken karşılıklı temas söz konusu olmuyor. Odanın içinde sadece mahkeme salonuna ait eşyaların bulunmamasına rağmen odaya girerken aranan tutuklular çıkarken tekrardan arandı. Keyfi aramaların tutsakları rahatsız ettiği vurgulanırken avukatlar tarafından toplu itiraz edildi. Güvenlik birim şefi yaptığı açıklamada ekip değişikliğinde “normal“ bir arama olduğunu vurgularken tutuklular aynı kişiler tarafından odaya götürülüp çıkarıldığını belirtti. Verilen ikinci arada da aynı keyfi uygulamaların tekrarlanması üzerine avukatlar bu uygulamaya ‚provokatif‘ olarak değerlendirirken heyetin arasında görüşmesi ile duruşma sonlandırıldı.