Home , Avrupa , YABANCI DÜŞMANI ECOPOP’A HAYIR!

YABANCI DÜŞMANI ECOPOP’A HAYIR!

ecoİSVİÇRE |21-10-2014| „Dogayı Koruma“ yalanıyla yapılan yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve manüplasyondur! ECOPOP!

Irkçı insiyatifler ve güçler durmuyor; Sürekli halklar ve emekçiler arasında kutuplaşma ve düşmanlık yaratmak için hırcınlaşıyorlar. Üstelik gerçekleri çarpıtarak bunu yapıyorlar.

Nedir ECOPOP, Amacı Nedir?

Ecopop, dogayı korumak iddiasıyla yola cıkıyor ve doganın zarar görmesinin nedenini yine göçmenlere yüklemektedir. İnsanların dogaya sahip cıkma hassasiyetini istismar ederek, doganın nüfusun yoğunlaşmasından dolayı zarar gördügü iddiasında dır. Bunun icin de İsviçre`ye gelecek göçmenleri engellemeye, yani yıllık %0,2 seviyesine çekmek istemektedir.

Yine kalıcı olmayan, sınır işçilerini ihtiyac duydugu oranda, düşük ücret ve güvencesiz, ağır çalışma koşullarında çalıştırmak istemektedir. Bu işçileri yerli ve süresiz oturuma sahip işçilere karşı koz kullanarak sömürüyü arttırmaktır.

Yine geçici çalışma ve oturum statüsüne sahip işçilerin ailelerini engelleyerek acıktan insan haklarına karşı suç işlemektedir.

Ecopop, dogal kaynakların herkese yetmediğini, onun icin de geri kalmış yoksul ülkekerdeki nüfus artışının engellenmesini, „Aile planlanması“ ile nüfusun azaltılmasını ve böylece dogal kaynakların kontrol altına alınmasını isteyerek, yoksul ülklerin halklarını suçlamaktadır. Üstelik nüfusun kısıtlanmasını dayatmasıyla, kişilerin hak ve özgürlüklerine müdahale ederek kimin kaç çocuk yapacağına karar vermektedir.

Yani yoksulluğun nedeni, kapitalistlerin aşırı kar hırsı uğruna dogayı ve insanlıgı tahrib etme, yok etme degil de, nüfus artışında olduğunu söyleyerek çarptırmaktadır.

Oysa ki yoksulluğun asıl nedeni, kapitalist-emperyalist sistemin aşırı kar hırsıdır. Dolayısıyla yoksul ülkelerin kaynaklarının sömürülmesi ve kaynaklarına el konmasıdır. Bu aynı zamanda göçün de en önemli nedenlerinden biridir.

Sonuç olarak;

Ecopop, İnsan hakları ihlali, acıktan ırkçılık, sömürgecilik ve çarpıtmadır!

Ecopop; Yerli ve göçmen işçi ve emekçilerin düşmanlaştırılmasıdır!

Ecopop; Yoksul halklara düşmanlık, dayatmadır!

Ecopop; Dogayı ve dogal kaynakları tüketen, yok eden kapitalist tekellerin korunmasına yöneliktir!

Ecopop; Yalan ve çarpıtma ile gerçeklerin gizlenmesi, suçluların korunması, magdur yoksul emekçilerin suclanmasıdır!

TÜM BUNLAR İÇİN; 30 KASIM REFERANDUMDA ECOPOP İNSİYATİFİNE HAYIR DİYELİM!

 

İsviçre Türkiyeli İşçiler Federasyonu (İTİF)

İsviçre Yeni Demokratik Gençlik (YDG)

İsviçre Yeni Kadın (YK)