Home , Avrupa , Wuppertal’da Berkin Elvan için Eylem – Berkinin katili Patron Ağa Devleti!

Wuppertal’da Berkin Elvan için Eylem – Berkinin katili Patron Ağa Devleti!

Wuppertal 1WUPPERTAL | 14-03-2014 | 13 Mart ( Bugün) Almanyanın birçok kentinde olduğu gibi Wuppertal kentinde de Berkin Elvan için bir eylem gerçekleşti. Eylemde yogunlukla Alevi örgütlerinin yanı sıra Partizan gibi devrimci örgütlerde yer aldı. Ayrıca ATIK, YDG, SKM gibi kitle örgütleri de eylemde yerlerini aldılar. Wuppertalın şehir merkezinde başlayan yürüyüşe, binlerce duyarlı insan katılım sağladı. Daha çok genç kitlenin katılım sağladığı eylemde, yapılan saygı duruşunun ardından Wuppertal ve çevresinden gelen birçok Alevi örgütü konuşma yaptı. Konuşmalarında „ llarr ezilen biz Aleviler olarak Ne Berkin`i Ne Ali Ismail‘ i ne de Ethemi unutmayacağiz ve sahiplenmeye devam edeceğiz“ dediler.

Eylemde özellikle öne çıkan kortejlerden biri de Partizan kortejiydi, Komünist Önder Ibrahim Kaypakkayanın katledilişinin 41. yılında yapılacak olan anmanın Wuppertal kentinde olacak olması da bunun nedenlerinden biriydi. Tanıtım amaçlı dağıtılan bildirilerin kitle tarafından ilgi çekici olduğu ve bunun üzerine özellikle genç kitlelerin Partizan kortejine katılması da gözden kaçmayan bir ayrıntıydı.

Yürüyüş boyunca “ Şehid Namirin“, “ Faşizme karşı omuz omuza“, „Hoch die Internationale Solidarität“, “ Widerstand hat einen Namen; Berkin Elvan“ gibi birçok slogan atıldı. Yürüyüşün sonunda yapılan konuşmalarda Partizan adına konuşan temsilci Berkinin katili Patron Ağa devletidir! Biz Partizanlar olarak faşist devletten hesap soracağız!“ şeklinde konuştu ve Cumartesi günü yapılacak olan Merkezi Köln eylemine çağrı yapıldı.