Home , Dünya , Amerikalı Eski İstihbarat Subayı Scott Ritter: Nazileri Biz Eğittik

Amerikalı Eski İstihbarat Subayı Scott Ritter: Nazileri Biz Eğittik

HABER MERKEZİ|15.03.2022| ABD Eski Deniz Piyadesi İstihbarat Subayı ve askeri uzman Scott Ritter 11 Mart tarihinde, İngiliz George Galloway’in sunduğu Mother of All Talk Shows (MOAT) adlı programa katıldı. Scott Ritter, Ukrayna’daki neo-nazilerin Batılı subaylar tarafından eğitilmesinden, Suriye’den Ukrayna’ya getirilen cihatçılara kadar çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

‘NEONAZİLER MAİDAN DARBESİYLE UKRAYNA SİYASETİNİ ESİR ALDI’

2014’te Maidan Olaylarının Rusya dostu Yanukoviç hükümetine karşı barışçı protesto olarak başladığını söyleyen Ritter, “ABD ve AB, içlerinde Stepan Bandera’yı yücelten neonazilerin de olduğu şiddet yanlısı milliyetçi grupları kalabalığın içinde öne sürdüler.” dedi. daha sonra “Dönemin Cumhurbaşkanı Poroşenko, 2014-15’te Minsk Anlaşmaları’nda Donetsk ve Luganks’a özel statü vermeyi kabul etmişti. Hem de Almanya ve Fransa’yla birlikte. Tek yapması gereken buydu. Kiev’e döndüğünde ise neonaziler etrafını sarıp ‘Eğer bunu uygulamaya kalkarsan seni öldürürüz!’ dediler. Aynısını Zelenskiy’e de söylediler: ‘Eğer bunu imzalarsan, seni boynundan asıp ölene kadar sallandırırız.’ Sahip oldukları kontrol işte bu. Bunların dağıtılması, tutuklanması, vurulması gerekirken Ukrayna Ordusu onları içlerine kattı. Neonazi yetkililerine de askeri rütbeler verdi. Şu anda neo-naziler ordunun her yerindeler.”dedi.

‘ONLARI BİZ EĞİTTİK’

Nazilerin, Ukrayna siyasetini avucunun içine aldığını iddia eden Ritter, neo-nazi grupların ABD ve İngiltere tarafından desteklendiğini vurguladu. Azak Taburu’nun NATO bayrağıyla verdiği poza işaret ederek, bu grupların Batılı subaylar tarafından eğitildiğini ise işte şu cümlelerle anlattı: “En utanç verici olan şey ise İngiliz, Amerikalı, Kanadalı birliklerin NATO taktikleri ve askeri ekipmanlarıyla Ukrayna’ya gidip Azak Taburu’nu eğitmiş olmasıdır. Onlar Ukrayna ordusunda eğitilen ilk neonazi birimiydi. Nazileri biz eğittik! Kelimenin tam anlamıyla.

‘BU CİHATÇILAR STİNGER’LARI AVRUPA’YA ÇEVİRİNCE NE OLACAK?’

Ritter, Zelenskiy’in hapisteki suçluları savaşsınlar diye sokağa salmasının ardından imzaladığı bir kararnameyle Avrupa’nın dört bir yanından deneyim kazanmak isteyen paralı askerleri ülkeye getirdiğini kaydetti. Ritter, Zelenskiy hükümetinin şimdi de Suriye’den cihatçıları getirmeye başladığını iddia etti. Bunların eline Batı’nın askeri yardım adı altında dağıttığı yüksek teknolojili füzelerin geçeceği uyarısını yapan Ritter, Avrupa’yı bekleyen tehlikeyi şu sözlerle özetledi: “Bunlar şimdi serbestçe elden ele dolaşan Javelin ve Stinger füzeleriyle donatılıyor. Şimdi düşünün, ya bu kana susamış cihatçılar bu silahları alıp Avrupa’ya doğrultursa ne olur? Avrupa, bu silahları kontrolsüz bir şekilde Ukrayna’ya verdi. Bunları ele geçiren cihatçılar ya da neo-nazilerin savaşmaktan başka çareleri yok. Çünkü savaş tutsağı olamazlar, anında öldürülecekler. Yenileceklerini anlayınca da kaçacaklar. Ve onları satan Batı’dan intikam almak isteyecekler. Bu kelimenin tam anlamıyla Batı’nın aldığı gelmiş geçmiş en kötü kararlardan biri. Gelecek yıllarda bunun yol açtığı tehlikeler çok daha iyi görülecek.

AZAK TABURU UKRAYNALI VALİ YARDIMCISINI ÖLDÜRDÜ

Ritter, Azak Taburu gibi neo-nazilerin sabotaj girişimiyle de uğraştıklarını belirtti. Rus birliklerin Harkov’a girerken, şehre zarar vermeden girdiğini iddia eden Ritter, şehrin vali yardımcısının Azak Taburu tarafından “Rusya’yla işbirliği yaptığı” gerekçesiyle öldürüldüğünü aktardı. Harkov’da bombalanan yerleşim alanlarının, Azak Taburu’nun silah ve mühimmat yığdığı karargahlar ve tahkimat bölgeleri olduğuna işaret etti.

‘ZELENSKİ MI6 VE CIA’NIN ELİNDE KUKLA’

Eski Amerikan istihbarat subayı Scott Riter, Zelenskiy’in bağımsız hareket etmediğini şu sözlerle anlattı: “Açık konuşalım. Zelenskiy, CIA-MI6 ortak yapısı tarafından yönetiliyor. MI6 ve CIA, Irak’ta yaptıklarını şimdi Ukrayna’da yapıyorlar. Yılan Adası’ndaki 13 cesur savaşçının nereden geldiğini sanıyorsunuz? Onlar yolladı. Kiev hayaleti nereden geldi sanıyorsunuz? Zelenskiy’in ‘bana kaçış yolu değil, mühimmat hattı lazım’ sözü örneğin. Kimse doğrudan ondan alıntılamadı bunu, ismi verilmeyen bir ABD istihbarat yetkilisinden aldılar. Sonra İngiliz Parlamentosu’nda yaptığı o gülünç konuşma. Kilisi’den 5. Henry’den bahsettiği. Onu Zelenskiy’in yazdığını mı zannediyorsunuz? Hayır. CIA-MI6 ekibi yazdığı çok belli.”