Anasayfa , Avrupa , Vorarlberg'te faşizme karşı yürüyüş

Vorarlberg'te faşizme karşı yürüyüş

vorarlbergfasizmekarsiVORARLBERG | 14 – 02 – 2009 | Perşembe günü Vorarlberg eyaletinin Bregenz şehrinde şubat 1934´de gerçekleşen faşist saldırıların 75. yildönümü vesilesiyle bir yürüyüş gerçekleşti. Sozialistische Jugend´in (Sosyalist Gençlik) düzenlediği eyleme Vorarlberg ATİK- ATİGF taraftarları da destek sundu. Akşam 18.30’da başlayıp bir saat süren yürüyüşe 80 kişi katılım sağladı.

Şehir Merkezinde yapılan miting’de ise faşist saldırıların canlı tanıkları süreci anlattı. Ardından ise bir salonda toplanan kitle tartışmalar yaparak anmaya son bulmuştur.

Kısa tarihçe

Tam 75 yıl önce şubat 1934’de dönemin başbakanı Engelbert Dolfuß tarafından yönetilen faşist hükümet, işçilerin başlattığı Şubat hareketini kanlı bir şekilde bastırmıştı. Sonrasında ise konuşma, basın, toplantı ve düşünce özgürlüğü yasaklanmış, işçi sınıfına geniş çaplı saldırılar gerçekleşmişti. İtalyan diktatörü Mussolininin desteği ile Almanya’da iktidarı alan Nazi partisiyle birleşmeyi ret ederek, Almanya yanlısı partiyi ve Komünist Partisini kapattırdı.