Anasayfa , Avrupa , Vorarlberg`de Direnişe Desteğin 2. Eylemi Gerçekleşti

Vorarlberg`de Direnişe Desteğin 2. Eylemi Gerçekleşti

vor 3VORARLBERG |17-06-2013 | Avusturya’ nın Vorarlberg eyaletinde Türkiye’ deki eylemlikleri destekleyen ikinci bir yürüyüş düzenlendi. 800’ ün üzerinde kitlenin katıldığı yürüyüş oldukça coşkulu geçmiştir.

 

16 Haziran günü saat 14’ de start verilen yürüyüş Bregenz şehri Remiseeplatz’ dan hareket almıştır. Kitlenin oldukça coşkulu olduğunu gözlemlediğimiz yürüyüş boyunca ‚Her Yer Taksim –  Her Yer Direniş’ , ‚Faşizme Karşı Omuz Omuza’ gibi sloganlar eylem boyunca sokaklarda yankılanmıştır. Uzun bir yürüyüş güzergahının akabinde Türkiye Konsolosluğu önünde bir miting düzenlenerek eylemi organize eden kurumların yayınlamış olduğu basın açıklaması almanca ve türkçe dillerinde okunmuştur. Kitlenin basın açıklamaları esnasında sürekli sloganlarla eşlik etmesi dikkat çekmiştir. Yapılan konuşmaların ardından haftaya Köln’ de gerçekleşecek olan merkezi yürüyüşe çağrı yapılmış ve yürüyüş bozulmadan yine başlangıç yerine sloganlar atılarak geri dönülmüştür. Burada da görülmüştür ki Avrupa’ da yaşayan kitlelerin TC devletinin direnişçilere yönelik günlerdir uygulamış olduğu şiddet öfkeleri kabartmıştır.voralberg1

 

Yürüyüşün akabinde bu eylemi organize eden  ‚Tohum gençlik ve kültür merkezi, ATİGF, Sosyalist Gençlik, Avusturya komünist partisi, Vorarlberg alevi kültür merkezi ve Mezopotamya kültür merkezi tarafından bir tartışma forumu gerçekleştirilmiştir. Sürecin çıkışı- nedenleri ve ilerideki dönemlerde oluşabilecek gelişmelere yönelik kurumlar sunumlar yapmış ve akabinde tartışma gerçekleşmiştir. Buraya’ da ilginin ve tartışmaların yoğun olduğu bir Eylem sonlandırılmıştır.