Home , Avrupa , Frankfurt’ta 29 Kasım’a Hazırlık Paneli Gerçekleştirildi

Frankfurt’ta 29 Kasım’a Hazırlık Paneli Gerçekleştirildi

FRANplakat_ffm_29novKFURT | 20 – 11 – 2014 | 29 Kasım’da Frankfurt’ta yapılacak merkezi yürüyüş için hazırlıklar sürüyor. Enternasyonalist Eylem Birliği (IAB) tarafından örgütlenen ve birçok kurum tarafından desteklenen ‚PKK yasağı kaldırılsın! Rojava Devrimini Sahiplen!‘ yürüyüşü için bir panel düzenlendi. Frankfurt Enternasyonal Merkez derneğinde düzenlenen panelde Yeni Demokratik Gençlik ve delegasyon olarak gözlemlerini anlatmak üzere Young Struggle’den bir temsilci panelist olarak katıldılar. Panelin modaratörlüğünü ise Antifa Siempre üstlendi.

IAB’nin düzenlediği panelde ilk sözü alan YDG temsilcisi sözlerine Kobanê’de ve Kürdistan’ın dört parçasında mücadele şehit düşenleri anarak başladı. YDG temsilcisi konuşmasında YDG’nın kısa bir tanıtımını yaparak IAB’nin kurucu bileşenlerinden olduklarını ve tüm alanlarımızda butürden bileşimlere özel önem verdiklerini belirtti. Temsilci konuşmasında T.Kürdistanı gözlemlerinede kısa bir vurgu yaparak Türkiye’de ve Kobanê’de gelinen aşama hakkında bilgiler verdi. Türkiye’nin Kobanê direnişindeki rolüne değinen YDG temsilcisi, ‚faşist Türk devleti Kobanê’nin düşmesi için elinden geleni yaptı aylarca silah ve lojistik destek sağladı. Hem Türkiye tarafından ki Kürt ulusal mücadelesini yıpratmak ve elini zayıflatmak için hemde Rojava’da devrimin yenilmesi için elinden gelen herşeyi yaptı. Türkiye gelinen aşamada dış politikası iflas etmiş durumdadır‚ dedi. YDG temsilcisi emperyalistlerin bölge üzerinde ki politikalarına vurgu yaparak, ‚bu savaş ve katliamın emperyalist politakaların bir sonucu olduğunu görmek gerekiyor. Emperyalistler arası dalaş 1. ve 2. Körfez savaşları sonrasında bugünkü duruma evrildiğini, Rusya ve Çin bloku ile ABD/AB bloku arasında yaşanan dalaşın bölgeye ve Ukrayna’ya yansıması olarak bu savaşların görülmesi gerekir‚ dedi. İS terör örgütünün gelişimine dikkat çeken YDG temsilcisi, bölgenin binyıllardır çelişkilerle dolu olduğunu ve emperyalistlerin bu çelişkileri kendi lehlerine yönlendirdiklerini aktardır. Barzani’nin rolüne dikkat çeken temsilci, Barzani’nin Kürtleri zor durumda bıraktığını sınıfsal olarakta ezilen Kürt ulusunun çıkarını değil emperyalistlerin çıkarlarını savunduğunu, Şengal katliamında bunun net olarak görüldüğünü belirtti. Temsilci, ‚Kobanê ve Şengal direnişleri bir kez daha göstermiştir ki, halkın örgütlü gücü karşsında emperyalist besleme IŞİD’in çaresiz kaldığını, Stalingrad ve Madrid direnişleri sonrasından bir kez daha tarihe bir kez daha önemli bir not düşüldü‚ dedi.

Bir sonraki sözü alan Young Struggle temsilcisi Ekim ayı başlarında T. Kürdistanına yapılan ziyaret hakkında bilgiler verdi. Temsilci konuşmasında orada olan sınır direnişleri, halkın imece usülü yardımlaşmasını ve kendi güvenliklerini nsaıl sapladıkları hakkında bilgiler verdi. Orada yaptıkları gözlemlerde TC devletinin IŞİD’e nasıl destek sağladıklarına tanık olduklarını ve halkın bunları yaşamasıyla birlikte direnişi arttırdıklarını dile getirdi. Halkın örgütlü duruşu sayesinde Kobanê’de savaşın ve direnişin güçlü kılındığını belirten temsilci, Kobanê de süren direniş hakkında bilgiler verdi.

Tartışma bölümünde bir katılımcıının aktif direniş modeli olarak uzun vaadede pasifist tutumun takınılması gerektiğini belirterek silahllı mücadelenin rededilmesi gerektiğini belirtmesi üzerine çıkan tartışmalarda, halkın meşru direnişinin sahiplenilmesi gerektiği ve IŞİd gibi barbar bir çeteye silaha sarılamayan Şengal ve silahlı örgütlenmesini zamanında yapan Kobanê arasında önemli bir farkın olduğu dile getirildi. Son bölğmde söz alan YDG temslcisi ATİK’in yürütmüş olduğu kampanya hakkında bilgi verdi ve önümüzdeki süreçte savaşın Afrin kantonuna kaydırılmak istendiğini buna karşı şimdiden sessiz kalınmaması gerektiğini belirterek, en temel hak olan örgütlenme hakkı için PKK yasağına karşı gelinmesi gerektiği belirtti.

29 Kasım’da Frankfurt’ta olacak yürüyüş için birçok kumun çağrısı bulunuyor. Almanya’nın birçok alanından Frankfurt’a gelecek kitlelerin sloganı ‚PKK yasağı derhal kaldırılsın! ve Rojava devrimin sahiplen!‘ olacak. Konu hakkında daha geniş bilgi için iab-ffm.de