Home , APP , Viyana´da Zapatistalar ile Final Etkinliği

Viyana´da Zapatistalar ile Final Etkinliği

VİYANA|22.09.2021| 14 Eylül´den bu yana Viyana´da bulunan yaklaşık ikiyüz kişilik Zapatista grubu ile birlikte dün bir dayanışma etkinliği gerçekleştirildi. ATİK-VTİD derneğinin yanı sıra FEY-KOM ve daha bir çok kurumun ev sahipliği yaptığı Zapatistalar ile günlerdir çeşitli etkinlikler düzenleniyordu. Viyana´da görüşmelerini tamamlayan Zapatistalar bir kaç gün içerisinde Almanya´nın Frankfurt şehrine geçecekler. Dün akşam ise yürütülen kampanyanın final etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinlikte VTİD adına yapılan açıklamada „Bizler ATİK-VTİD olarak, bu hafta içerisinde Zapatistalar ile birlikte enternasyol dayanışmayı sadece teorik olarak değil, gerçekten pratik anlamda bir dayanışma serilediğimizi belirtebiliriz. Yarın Viyana´dan ayrılacak olan Zapatistalar ile birlikte bugün Viyana´da muhteşem bir etkinlik gerçekleştirdik ve onlarla olmaktan mutluluk duyduk“ dedi.

Saat 16’da, 2. Viyana´da bulunan Odeon Tiyatro Salonu´nda gerçekleştirilen etkinlikte konuşma yapan Zapatista temsilcisi “ Burada bize kapılarını açan ve bizimle dayanışmayı büyüten, buna öncülük eden örgüt ve dernekler başta olmak üzere, emek veren herkese teşekkür ediyoruz“ dedi.

Daha sonra gerçekleştirilen kültürel etkinlikte Zapatistalı kadın ve çocuklardan oluşan sanat grupları, çeşitli dallarda Meksika´da yıllardır verdikleri mücadeleyi anlatan gösteriler sergilediler. Seyircilerin oldukça beğenisini alan kültürel etkinlik müzik gruplarının programıyla devam etti.

Etkinliğin sonunda ise Zapatistalar Viyana´da kendileri ile enternasyonal dayanışmayı geliştiren örgüt ve kişilere Zapatista baskılı Tişörtler hediye ettiler.

Gösteri sonrası günlerdir konakladıkları VTİD´e gelen kadınlar, yolculuklarına devam etmeden önce VTİD´de bir hatıra fotografı çektirdi.