Anasayfa , APP , Viyana’da Rojava Kadın Devrimi Festivali

Viyana’da Rojava Kadın Devrimi Festivali

VİYANA|30.08.2021| Avrupa Kadın Dayanışması (AKD) bileşenleri olan Yeni Kadın, SKB, ADKH, Avesta ve KOMintern tarafından düzenlenen, PARTİZAN ve KBDH gibi bir çok kurumun da destek sunduğu, Rojava Kadın Devrimi ile dayanışma Festivali, Viyana’da 28 Ağustos Cumartesi günü gerçekleştirildi.

Sabahın erken saatlarinde stantlarını ve çadırlarını kuran kadın kurumlarının açtıkları rengârenk pankart, bayrak ve dövüzlerle, Ressepark tam bir festival alanına bezendi.

Festival saat 13:00’da, AKD’nin Rojava Kadın Devrimini selamlama mesajıyla başladı. Okunan mesajda; “Rojava bir Kadın Devrimidir. Arin, Jinda gibi binlerce Kürt kadını Rojava Devrimin inşası için her türlü gericiliğe ve erkek egemenlikli zihniyete karşı savaşarak aramızdan ayrıldılar. Oradan enternasyonal bilinci kuşanan Avaşin, Anna, Ceren, lvana, Alina, Aynur onlarca kadın geçti. Onlar IŞİD barbarlığına, faşist Türk Devleti’ne ve tüm emperyalist güçlere karşı özgürlük için mücadele ederken yaşamlarını yitirdiler. Bugün ise Afganistan’da kadınlar, “20 yıldır Afganistan’a yaptıklarınız için utanın” diye emperyalistlere sesleniyorlar. Rojava kadın devrimi ile bir kez daha alevlenen kadın mücadelesi her yerde yükseliyor” denildi.

Akabinde bir çok kurumun Rojava Devrimini selamlayan konuşmalarından sonra Rojava’dan canlı bağlanan SYPG’den Beritan Asya, faşist Türk devletinin saldırılarına ve emperyalistlerin oyunlarına karşı Rojava’da verilen mücadelenin önemine vurgu yaptıktan sonra, Viyana’da gerçekleştirilen festivalin Rojava’daki mücadelenin sesi olduğunu söyliyerek festivali selamladığında alanda alkışlar, sloganlar, ıslıklar, zılgıtlar birbirine karışıarak coşku doruk noktaya çıktı.

Canlı bağlantıdan sonra Almanca ve Kürtçe yapılan sunumun akabinde, Hozan Qamber ve daha bir çok müzik grubunun sahne alarak seslendirdikleri birbirinden güzel marşlar ve türküler eşliğinde çekilen halaylar, atılan sloganlarla festival saat 21:00’da son buldu.