Anasayfa , Avrupa , Viyana’da Hanau katliamı bir kez daha lanetlendi!

Viyana’da Hanau katliamı bir kez daha lanetlendi!

VIYANA|23.08.2020| 19 Şubat 2020 akşamı, Almanya Hanau’da Tobias Rathje isimli bir neonazinin, özellikle göçmen gençlerin toplandığı nargile cafe, döner dükkânı gibi birkaç işyerine yönelik gerçekleştirdiği saldırıda, 12 dakika içinde farklı milliyetlere mensup 9 göçmen genci katletti. Polisin yaptığı araştırmada fail Tobias Rathje, annesi ile birlikte yaşadığı evde ölü olarak bulundu. Katlimdan sonraki günlerde onbinlerce insan sokaklarda bu ırkçı saldırıyı protesto ettiler…
Hanau saldırısının üstünden 6 ay geçmesine rağmen, dava hala açıklık kazanmış değil. Daha önceki benzer saldırılarda da olduğu gibi bu saldırı da “münferit olay” olarak bakılıp, arka plandaki ırkçı – faşizan gelişmeler ve örgüt açığa çıkartılmadı.
Viyanada 22.08.2020 günü, Hanau Katlamının 6. Ayında, hem bir kez daha katliamı protesto etmek hem de katledilen göçmen gençleri anmak için miting ve yürüyüş gerçekleştirildi.
Chrıstıan Broda Platza’da başlayan yürüyüş, yoğun yağmura rağmen iyi bir kitle katılımıyla gerçekleştirildi ve sık sık “Kahrolsun faşizm”, ”Faşizme geçit yok”, “Yaşasın halkarın kardeşliği” sloganları atıldı. Kortej, Alman Konslosluğu’nun önüne geldiğinde, burada gerçekleştirilen mitingte yapılan konuşmalardan sonra, konsolosluğun yan tarafındaki parkta, katledilen göçmen gençlerin resimlerinin önünde mumlar yakılıp saygı duruşu gerçekleştirildi. Eylem, atılan sloganlar ve alkışlarla sona erdirildi.