Anasayfa , Avrupa , Viyana`da Güzel İşler Oluyor!

Viyana`da Güzel İşler Oluyor!

Mücadele tarihi Avusturya`daki göç tarihi kadar uzun ve şanlı olan, VTİD, (Viyana Türkiyeli İşçiler Derneği) 6 Mayıs Pazar günü 50. Genel Kurulunu gerçekleştirdi.

Bu yıl aynı zamanda 68 kuşağının da 50 mücadele yılı olması nedeniyle, 49. Dönem VTİD YK,  derneğin 50. Genel kurul hazırlıklarını planlama aşamasında, bunu 68 kuşağının 50. Mücadele yılı ile bir bütünlük içerisinde ale almayı kararlaştırdı. Çünkü VTİD derneğinin kurulma dönemi, aynı zamanda 68 öğrenci hareketlerinin geliştiği ve Türkiye`den öğrencilerin yurtdışına çıkmaya başladığı tarihdir de.

1968’de Türkiyeli öğrenciler tarafından kurulan VTİD (o dönemde Türk Öğrenci Birliği) aynı zamanda Viyana`daki en eski göçmen derneklerinden biridir. Genelde dünyada özelde ise Türkiyede 68 kuşağının tarihsel arka planı, politik ve siyasi yansımalarını ve gelişmelerinin tartışılacağı ve derneğimizin kuruluş aşamasından günümüze kadar bütün yönetici, üye ve dostlarımızıda ağırladığımız ‚68 Kuşağının 50. Mücadele yılında VTİD 50. Genel Kurulu‘ bir Resepsiyon düzenlendik. Amacımız, bütün emektarlarımıza vermiş oldukları emeklerden dolayı ve bir şekilde kurumu bugüne taşıdıklarından dolayı kendilerine teşekkür etmek ve kurumumuzu ileriye taşımak için birlikte mücadelenin gerekliliğinin zorunluluğuna dikkat çekmekti.

ATİK konseyi adına yapılan açılış konuşması ve 68 kuşağının kısa tarihçesinin anlatılmasından sonra,  Avusturya`daki göçmen kurumlar üzerine önemli araştırmalar yapan araştırmacı yazar Hüseyin Şimşek, hem 68 kuşağının çıkış dönemi ve mücadelesi üzerine hemde 68 kuşağının derneğimizede vucut bulan geçmişine değindi. Ardından ilk Avusturya`ya geldiği dönemlerde bu dernekte aktif faaliyet yürüten, daha sonra başka kurumlarda çalışan ve şimdi Avusturya Sendika Birliğinde görevli olan Azem Olcay dostumuz ve KOMintern genel sekreteri Gerhard Mack birer konuşma yaptılar. Konuşmalardan sonra, özellikle dernek görevlisi bir arkadaş ve bir kaç dernek üyesinin özel çabasıyla hazırlanan, ayrıca kimi üye ve taraftarların beraberinde getirdikleri yiyeceklerle oluşturulan Açık Büfe’ye geçildi. Birer kadeh kırmızı Şarap ve Grup Umuda HAYKIRIŞ’ın müzikleri eşliğinde yapılan sohbet, eleştiri ve özeleştirilerle bu etkinliğimizde sona erdi.