Anasayfa , Avrupa , Viyana’da Dünya Ekonomi Forumu protesto edildi

Viyana’da Dünya Ekonomi Forumu protesto edildi

WEF_protesto_Viyana (19)_640x480VİYANA | 12 – 06 – 2011 | WEF’in (World Economic Forum) Avrupa ve Orta Asya konulu bölgesel zirvesi 7.-9. Haziran’da Viyana’da gerçekleşti. Forumu protesto etmek için, aralarında ATİGF ve YDG’nin de bulunduğu birçok kurum biraraya geldi.

Bu zirveye karşı bir ay öncesinden ATİGF, YDG, ADGH ve RKJV gibi örgütler bir eylem birliği kurdu. Eylem birliği adına afişler basıldı, yapılacak eylemlere katılım sağlanması için çalışmalara başlandı.

Zirveye karşı asıl eylem 7 Haziran Salı günü 700 kişinin katılımı ile gerçekleştirildi. Yppenplatz’da saat 15’den itibaren toplanmaya başlayan kalabalık, saat 16 civarında yürüyüşe geçti. Eylemde ATİGF ve ATİK – YDG taraftarları demokratik kurumların oluşturduğu ‘devrimci bloğa’ katılarak yürüyüşe geçti. Renkli bir kitleye sahip olan eylem Westbahnhof’a doğru ilerledi, orada kısa konuşmalar gerçekleştikten sonra ‘devrimci blokun’ kitlesi ile Volkstheater’ya doğru yürüldü. Burada yapılan konuşmalarla eylem sona erdi.

WEF’in bu buluşması özel bir davet ile uluslararası büyük tekellerin ve bankaların temsilcilerinin ve sanyileşmiş ülkelerin siyasetçilerinin katılımı ile gerçekleşti. Dünya Ekonomik Forum’da dünya çapındaki para akımı ve siyasi anlamda etkilemelerin nasıl daha iyi sağlanabileceği tartışılarak, sömürü ve baskı düzeni nasıl daha da etkin bir hale getirebileceği konuşuluyor.

[slideshow id=7]