Home , Dünya , Viyana Yeni Kadın „Devrimin bize sözü var, bir gün güneş bizim için doğacak “

Viyana Yeni Kadın „Devrimin bize sözü var, bir gün güneş bizim için doğacak “

VİYANA|28.09.2022| Dünyanın her yerinde kadınlar „Kadın, Yaşam, Özgürlük! ” sloganlarıyla saçlarını keserek, İran’daki kız kardeşlerine uluslararası destek verirken, Viyana’da da kadınlar yaklaşık bir haftadır gerçekleştirdikleri protesto eylemleriyle öfke ve isyanlarını sokağa taşıdılar.
İranlı kadınların ve halkın isyanı, tüm dünyaya yayılan bu direniş karşısında, patriarkal sistemlerin kadına uyguladığı şiddet ve katliamlar sokaklarda kitlesel öfke ve isyana dönüştü..
İran’da Mahsa’nın katledilmesinden sonra sokaklara dökülen binlerce kadının direnişini bastırmaya, sindirmeye çalışan molla rejimi, kadınları ve bu isyana ortak olan halkı gözaltına alıyor, tutukluyor, herkesin gözü önünde sokakta kurşunlar yağdırarak öldürüyor. Ama kadınlar özgürce yaşam hakları pahasına direnişten ısrarla vazgeçmiyor, faşist molla rejimine karşı şanlı mücadelelerini yükseltmeye devam ediyorlar.
Viyana’da kadın kurumları tarafından organize edilen eylemlere yoğun katılım sağlanırken , 27 Eylül Salı günü gerçekleştirilen miting ve yürüyüşe yaklaşık iki binin üzerinde katılım sağlandı.. Kadın kurumları tarafından yapılan konuşmalar ,söylenen devrimci marşlar ve bir çok dilden atılan „Kadın, Yaşam, Özgürlük!“ sloganlarıyla eylem sonlandırıldı..
Kadınların sözü var, özgürlüğümüzden, haklarımızdan ve hayatlarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz.
Sevgili Mahsa, „devrimin bize sözü var, bir gün güneş bizim için doğacak .”