Home , Avrupa , Viyana‘ da “#TecavüzMeşrulaştırılamaz” Protestosu gerçekleşti !

Viyana‘ da “#TecavüzMeşrulaştırılamaz” Protestosu gerçekleşti !

img_2860VİYANA | 22 – 11 – 2016 | Tecavüz Meşrulaştırılamaz, Yasayı Geri cekin adı altında Viyana’da Türk Konsolosluğu önünde yapılan Protesto çoşkuluydu.

Protestoyu Organize eden kurumlar AAKB,YENİ KADIN, ADKH ve Destekleyen kurumlar DİDF, ATILIM, KOMİNTERN di.

Söz de yasanın geri cekildiği konusundaki acıklamalar katılımın düşmesine sebebiyet verdi. Sanki nihai bir kazanım elde edimiş rehvetine kapilındı.

Yaklaşık 100 Kadının katıldığı protestoda Yeni Kadın TBMM önerilen yasaya karşı Almanca bildiri okudu ve acıklama yaptı.

TBMM Genel Kurulu’na AKP milletvekiliri tarafından son dakikada bir yasa değişikliği sunuldu. Bu önergeye göre;16 Kasım 2016 tarihine kadar çocuklara karşı işlenen cinsel istismar suçlarında, failin mağdurla evlenmesi halinde cezanın önce askıya alınması, zaman aşımından sonra da affedilmesi öngörülüyor. Bu yasa“evlilikle, evlilikte tecavüzü aklama yasası”dır denildi.

Bu yasayla cinsel ilişkiye rıza yaşı 15’ten 12’ye indirilmiş olacak; süren ceza davalarındaki ve bundan sonra gerçekleşecek istismarlardaki failler, “çocuğun rızası vardı” diyerek cezadan kurtulacak belirtildi.

Bu yasa; taciz veya tecavüze maruz kalan çocuğun yaşadığı travmanın tüm yaşamı boyunca devam ettirimesidir vurgusu yapıldı.

Kadın kurumları Protesto boyunca sloganlar atarak çoşkuyu eksitmediler.

“Cinsel İstismar – Tecavüz Suçtur! Rızası, Tasarısı Olmaz!“
“Cinsel istismar – tecavüz aklanamaz!“
#TecavüzMeşrulaştırılamaz#

AKP’nin bir oyun oynadığını ve farklı bir formülasyonla tekrar bu yasayi gündeme getireceklerdir dendi. Direnişimiz devam edecek. Bu yasa geri çekilinceye kadar çocuklarımızı, hayatımızı, bedenimizi, sahiplenmeye devam edeceğiz, direne direne kazanacağız!

Tecavüzcüleri AK’latmayacağız!
Kadınlar Her Yerde Direnişte!
Erkek Vuruyor, Devlet Koruyor!
Kadınların Direnişi AKP’nin Yasasını durdurdu!
Jin Jiyan Azadî!

YENİ KADIN VİYANA